Celeste Wallander: Türkiye'ye F-16 satılmasını destekliyoruz

ABD Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Celeste Wallander, yönetimin Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etme planlarını desteklediğini söyledi.

GİRİŞ 29.06.2022 16:35 GÜNCELLEME 29.06.2022 16:58
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ABD Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Celeste Wallander, Beyaz Saray Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby ile bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yeni F-16 satın alma ve mevcut F-16'larını modernize etme talebini değerlendiren Wallender, "ABD, Türkiye'nin F-16 filosu için modernizasyon planlarını tamamen destekliyor" dedi.

Wallender, Türkiye'nin güvenliğinin NATO'nun güvenliği demek olduğunu belirterek, "Bu planlar şu anda çalışılıyor ve sözleşme süreci için üzerinde çalışılması gerekiyor, ancak ABD Türkiye'nin savaş uçağı filosunun modernizasyonunu destekliyor, çünkü bu NATO güvenliğine katkıda bulunuyor. Güçlü Türk savunma kabiliyeti, güçlü bir NATO savunmasına katkıda bulunur" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 15
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    F-35 lerde s-400 bahane ettiler. Siperi zaten geliştiriyorduk. Bora füze teknolojisinide batıdan almadık. Varyag boğazlardan geçişi ile füze teknoloji tranferi baglantılı gibi duruyor. Boraya batı bir itiraz yapmıyor. Sipere yapamaz. F-35 pisi pisine gitti.
    Cevapla
  • Oyunagelmez 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkudan vermek zorundalar.Hristıyan kardeşliği papa vb ayrıca siyaset olarak da.
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    F16 Lar Yalan olur.Yerine Ch 53 chinook alalım.Anadolu helikopter gemisi için , tabii ki denizci versiyonunu
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyalama taktiği topu taça atıyorlar olursa olur olmazssa olmaz ülen.
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yedik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!