Anlaşma sonrası Almanya'dan Türkiye açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasından memnun olduklarını ifade etti.

Anlaşma sonrası Almanya'dan Türkiye açıklaması
Anlaşma sonrası Almanya'dan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 29.06.2022 21:22 GÜNCELLEME 30.06.2022 00:37
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin dün Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliğine yeşil ışık yakmasının ardından Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, İspanya’nın başkenti Madrid’deki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Baerbock, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya muhtemel üyelikleri için destek vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, NATO ülkelerinin birbirinden farklı yapılarının olduğunu ve hepsisin ortak özelliğinin ise ortak savunma anlayışı olduğunu açıkladı.

“Almanya olarak üyeliğe giden sürecin uzamamasından yanayız”

Baerbock, “Bu iki kuzey ülkesinin güçlü liberal demokrasiler olmakla birlikte güçlü ordulara sahip olduklarını, dolayısıyla bu ülkelerin üyeliğinin NATO’nun gücüne önemli ölçüde güç katacaktır. Bu iki ülkenin aynı zamanda da hassas durumda olduklarını ve Rusya’nın Ukrayna’ya karşı açtığı saldırı savaşı karşısında kendi güvenlikleri için kaygılandıklarını olduğunu biliyoruz. Almanya olarak üyeliğe giden sürecin uzamamasından yanayız” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    NATO müttefikliğinde savunma sanayi ürünleri satışı oyalaması , yaptırımı vs ne demek ! Almanya haddini bilmeli , Rusya ile zora girdiklerinde Amerika onların yardımına koşmayacak , 5 inci madde ; hepimiz birimiz , birimiz hepimiz için fasafiso olacak .
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bayan evvela kendi ülkesindeki on binlerce Fetücü ve PKKliyi geri göndersin. Son bes yil icerinde Almanyaya gelip iltica edenlerin sayisi 200 bin oldugunu kendileri acikladi. Bunlarin buraya yerlesmesini saglayan bunlar degil mi ? alman siyasetcilere inanmamalidir..
    Cevapla
  • Tahsin kut 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya demek amerika demek köleleyi Kabuleden amerikanin kölesi almanya
    Cevapla
  • İs 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye NATO toplantısında güzel bir fırsatı elinde oldu şimdi Avrupa hizaya gelecek, burda biz şimdi bize verilen sözler,, ABD savaş uçağı konusunu ne yapacak yeşil ışık yaktı bekliyoruz, AB ligi kötü olmadan AB ni hizaya gelecek İsveç Finlandiya örnek oldu diğerleri de biraz PKKk yardım konusunda kulağı çekilmiş oldu, AB kötü olmaya gerek yok çünkü Türkiye ihracatının yüzde 60 oraya zaten Rusya darbesi onları sarstı bize ihtiyaçları var bizimde AB,, yani kozlar Türkiye'nin elinde
    Cevapla
  • Alaatin 1 yıl önce Şikayet Et
    Onların işlerine geldi .Rusya bu nasil korkuyorlar Almanya zaten savaşı 2 dunya harbinde kaybetti.Almanya diğer adı amerika
    Cevapla
  • Varsin olsun 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyalet,, eyalet.
    Cevapla
  • Ahmet esr 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten utanmadan sıkılmadan konuşuyorlardı işte en tehlikeli yanları bu batının
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü