Alman medyası: PKK/YPG’nin gelir kaynakları uyuşturucu ve insan kaçakçılığı

Alman Deutschlandfunk haber sitesi terör örgütü PKK/YPG'nin iç yüzünü ortaya koydu. Sitede yer alan habere göre terör örgütü, yasa dışı göç, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı konularında faaliyet göstererek maddi kazanç sağlıyor.

Alman medyası: PKK/YPG’nin gelir kaynakları uyuşturucu ve insan kaçakçılığı
Alman medyası: PKK/YPG’nin gelir kaynakları uyuşturucu ve insan kaçakçılığı
GİRİŞ 01.07.2022 22:43 GÜNCELLEME 01.07.2022 22:44
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/YPG'nin karanlık yüzü Alman medyasının da gündeminde yer alıyor. Deutschlandfunk'un haberine göre örgütün ana geliri Suriye ve Irak'ın kuzeyinden elde ediliyor.

"BATI'NIN SURİYE'DE PKK/YPG'YE DESTEĞİ ÇOKLU SONUCU OLAN BİR FELAKET"

Viyana Ulusal Savunma Akademisi'nden Walter Posch'un görüşlerine yer verilen haberde, terör örgütünün yasa dışı göç, uyuşturucu ve insan kaçakçılığından yüklü miktarda para kazandığı belirtiliyor.

Walter Posch, Batı dünyasının Suriye'de PKK/YPG'ye desteğini de "Çoklu sonucu olan bir felaket" olarak niteliyor; PKK/YPG terör örgütünün demokratik toplum söylemlerine Batı'nın kandığını vurguluyor.

İTİRAF GELMİŞTİ: ABD SURİYE'DE PKK BAĞLANTILI YPG İLE ÇALIŞTI

Deutschlandfunk'un haberinde ABD'nin eski Irak ve Suriye Büyükelçisi James Jeffrey'nin PKK-YPG bağlantısını açıklaması da yer aldı.

Jeffrey, mayıs ayında Washington'ın 2014 yılından bu yana Suriye'de terör örgütü PKK ile bağlantılı bir örgütle çalıştığını söylemiş ve bu örgütün YPG olduğunu itiraf etmişti. Haberde ayrıca Jeffrey'in, PKK'nın artık Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin bazı bölgelerinde etkisini artırdığı, Türkiye için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladığına da yer verildi.

KAYNAK: TRT HABER
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 16
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    PKKnın gelirleri uyuşturucu, insan kaçakççılığı ve haraç toplamaktan ibaret değil. Bir de terör sevici batılıların para ve silah desteği. Bunu niye yazmıyorlar acaba?
    Cevapla
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    bu amerikalı eski bürokrat ve askerler aktif görevdeyken teröristlerle kol kola gezip her türlü desteği veriyorlar, emekli olunca adamlara birden ne oluyorsa Türkiye haklı, bunlar terörist demeye başlıyorlar. istisnasız hep aynı şey oluyor.
    Cevapla
  • başkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam işine geleni görmek istediğini görür bize düşen Almanlarla beraber ırakı ve teroristlri gömmek ırakın suyunu kesin
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayret doğrusu.. Nasıl olmuş ta böyle bir haber ya pa bil miş ler..
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Cark ediyorsa vardir yeni bir Planlari Yoksa kolay kolay iyilik melegi olmazlar Almanlar Amerikalilardanda tehlikelidir Bu Kis donsunlarda akillari baslarina gelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal