Kuzey Kore'den G7'ye balistik füze cevabı: Geri adım atmayacağız

G7 ülkelerinin liderleri tarafından yasadışı balistik füze denemelerini durdurmaya çağrılan Kuzey Kore hükümeti, "Silah programımız öz savunma faaliyeti, geri adım atmayacağız" açıklamasında bulundu.

Kuzey Kore'den G7'ye balistik füze cevabı: Geri adım atmayacağız
Kuzey Kore'den G7'ye balistik füze cevabı: Geri adım atmayacağız
GİRİŞ 02.07.2022 13:16 GÜNCELLEME 02.07.2022 13:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

G7 ülke liderleri tarafından yayımlanan bildiride, Kuzey Kore'nin sürekli ve yasadışı balistik füze denemelerinin şiddetle kınanmasının ardından Pyongyang'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK) Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Örgütler Dairesi Başkanı Jo Chol Su, devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) aracılığıyla yaptığı açıklamada; G7 ülkelerine tepki gösterdi.

G7'nin "ABD ve Japonya da dahil olmak üzere az sayıda devletin çıkarlarını temsil eden bir grup" olarak nitelendiği açıklamada, "G7, hiçbir şekilde uluslararası düzenin savunucusu ve insan haklarının koruyucusu gibi davranmaya uygun değildir" denildi.

Ülkenin eleştirilere konu olan silah programının savunulduğu açıklamada, "Öz savunma kapasitemizi güçlendirme adımımız, devletimizin haklarını ve çıkarlarını dünya barışını enkaza çeviren ve dünyanın en büyük nükleer silah devleti olan ABD tehdidine karşı savunmak için meşru savunma hakkının makul ve meşru şekilde kullanımıdır. Başkalarının ne dediğine bakmaksızın devletimizin onurunu ve haklarını savunma konusunda geri adım atmayacağız" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    urha, urha, urhaaaaa
    Cevapla
  • Gutbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    aslan dombili harbi adamsin
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye abdnin de var da başkasında olamaz
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    KİM, G7 denen ülkelere birer nükleer gönderirse
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslan Kim :))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak