İsveç Başbakanı Erdoğan'ı yalanlamadı: Türkiye'den talep gelirse...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta sona eren NATO Zirvesi'nde İsveç'in üyeliği için Türkiye'ye "73 teröristin iadesi konusunda söz verdiğine" ilişkin ifadelerini İsveç Başbakanı Magdalena Andersson yalanlamayı reddetti.

İsveç Başbakanı Erdoğan'ı yalanlamadı: Türkiye'den talep gelirse...
İsveç Başbakanı Erdoğan'ı yalanlamadı: Türkiye'den talep gelirse...
GİRİŞ 03.07.2022 20:30 GÜNCELLEME 03.07.2022 20:31
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "73 terörist iade edilecek" açıklamasını yalanlamayı reddetti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Andersson, Türkiye'den terör örgütü YPG/PKK'lıların iadesi konusunda talep gelmesi durumunda, ilgili İsveçli yetkililerin bu durumu uluslararası hukuka uygun şekilde değerlendireceğini söyledi.

İsveç basını: Erdoğan'ın önünde diz çökmemiz hoş değilİsveç basını: Erdoğan'ın önünde diz çökmemiz hoş değil

Andersson, İsveç ve Finlandiya'nın NATO adaylığı üzerindeki Türk vetosunun kaldırılması için Ankara'ya verildiği belirtilen  ve ülke kamuoyunda tepki toplayan taahhüt konusundaki gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bıraktı.

"TERÖRİST FAALİYETLERE KARIŞMADIYSANIZ, ENDİŞELENECEK BİR ŞEYİNİZ YOK"

Basın toplantısında ülkesinin pozisyonunu tekrarlayan Andersson, "İsveç ulusal ve uluslararası hukuka saygı göstermeye devam edecek, hiçbir İsveç vatandaşı iade edilmeyecek, karar bağımsız makamlar ve mahkemeler tarafından alınacak. Terörist faaliyetlere karışmadıysanız, endişelenecek bir şeyiniz yok" dedi. 

Terör örgütü PKK/YPG yandaşları İsveç'te gösteri düzenlediTerör örgütü PKK/YPG yandaşları İsveç'te gösteri düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta sona eren NATO Zirvesi'nde İsveç'in üyeliği için Türkiye'ye "73 teröristin iadesi konusunda söz verdiğini" söylemişti.

Verilen taahhütlerin "hassasiyetle izleneceğini" kaydeden Erdoğan, sözlerin tutulmaması halinde İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerinin TBMM'de onaylanmayabileceği uyarısında bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7, EURONEWS
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 52
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    6 lı masa gelince bunları salarlar nekadar terör Türkiye'den defolur giderse okadar iyi ..
    Cevapla
  • Samsun Özel. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu 73 ,ün çoğu zaten ülkeyi terk etmiştir,kalanlar ise sınırdışı edilecek.işin can alıcı tarafı erdogan bunun böyle olacağını zaten biliyor.siyaset dört hamle sonrasını öngörmekdir.şimdi onun hazırlığı yapılıyor......göreceğiz....
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    1982 de Kenan evren yunanistanın nato üyeliğine kayıtsız şartsız evet demişti, nerden nereye, demek ki darbeci zihniyetle ülke yönetilemez..
    Cevapla
  • Kafka 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletvekiliniz terörist faaliyetlere karışmış ilk onu verin
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir iki göstermelik davranış dışında hiç birşey yapmayacaklar. NATO ya girdikleri an ise diğer NATO ülkeleri gibi tam gaz devam edecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!