Yunanistan'ın gizli planı basına sızdı: İşte adalar ile ilgili 'İsrail' detayı!

Silahsız statüdeki adaları silahlandıran her fırsatta Batı'ya Türkiye'yi şikayet eden Yunanistan'ın gizli planı deşifre oldu.

Yunanistan'ın gizli planı basına sızdı: İşte adalar ile ilgili 'İsrail' detayı!
Yunanistan'ın gizli planı basına sızdı: İşte adalar ile ilgili 'İsrail' detayı!
GİRİŞ 04.07.2022 02:46 GÜNCELLEME 04.07.2022 02:50
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Yunan basını, Atina hükümetinin Ege'deki adalara ve kritik diğer noktalara anti-drone sistemleri yerleştirdiğini yazdı.

ADALARA İSRAİL YAPIMI DRONE-SAVAR SİSTEM YERLEŞTİRECEKLER

Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunan hükümeti Bayraktar TB-2 ya da ANKA-S SİHA'larına karşı İsrail yapımı drone-savar sistemleri gizlilik içinde adalara yerleştirmeye başladı.

Gazetenin iddiaalarına göre savunma sistemlerinin yerleştirilmesinin amacı, bölge semalarında uçan insansız hava araçlarını engelleyerek görevlerini yapamaz hale getirmek. Gazeteye göre, büyük bir gizlilik halinde yürütülen programın basına sızması ise Yunan hükümetinde rahatsızlığa sebep oldu.

Öte yandan Yunanistan ABD'den 400 milyon euroya mal olacak 3 Amerikan yapımı MQ-9 Reaper insansız hava aracı almak için teklif sunulması bekleniyor.

MQ-9 Reaper

40 UÇAĞIN ALINMASI GÜNDEMDE

Yunan basınında yer alan haberlerde, Yunanistan, daha önce Başbakan Kiryakos Miçotakis'in açıkladığı 20 adedi kesin, 20 adedi ise şartlı olmak üzere toplam 40 adet F-35 savaş uçağının satın alınmasına ilişkin talep mektubunu imzalayarak ABD makamlarına gönderdiği ifade edilmişti.

Önümüzdeki günlerde ise Yunanistan Savunma Bakanlığı yetkililerinin ABD'ye ziyaret gerçekleştirerek satın alma sürecini hızlandırmasının beklendiği öğrenilmişti.

Yunanistan'ın ABD'ye F-35 uçağı satın alma talebine ilişkin haberle hakkında hükümet kaynakları ise, "Savunma Bakanlığının meselesi ve uzun süredir devam eden bir süreç. Bu, uzun bir sürecin ilk adımı olan talep mektubunun imzalanması ve gönderilmesidir" dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 121
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşın sonucunu her nekadar teknoloji değiştirsede savaşı asker kazanır kaç askeriniz var miço ve sağlamaları mı savaşı görende çoğu toz olur kime güveniyorsan güven( abd, AB, İsrail v. s), unutma bizler asker milletiz, savaş bizim için düğündür Pinokyo
    Cevapla
  • TÜRKİYE SEVDALISI 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD liler kıs kıs gülüp ellerini ovuşturuyorlardır Amerikan yapımı MQ-9 Reaper insansız hava aracı 400 Milyon dolara alacaklar buda yunan nüfusuna böldünmü adam başı 40 euro eder. daha iyi daha çabuk batarlar
    Cevapla
  • La edri 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail i siz ortadoğu daki semboşik devlet mi sanıyorsunuz. O, lobilerileriyle zenginiyle yeraltı dünyasıyla dünyanın her yerinde, deyim yerindeyse dünyanın en büyük ve vahşi devleti, kavimi. Kur" anda açık açık Allah yarafından lanetlenen yahudi pisliğinden ne beklenebilir ki!
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu Yunan ne tarihten ibret alıyor, ne de laftan anlıyor. Başkalarının yardımıyla Hep osmanlı aleyhine genişledi. 974ten beri ise, her şeye rağmen, Yunanistanın küçülme devri başladı. Ne kadar küçülür, zaman gösterek.
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    400 milyon dolarmi? 3 hurda için? Onlar en fazla taş çatlasa 10 eder...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde