Miçotakis ve Weber Türkiye'yi hedef aldı: Müsamaha göstermeyeceğiz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Avrupa Parlamentosu'ndaki Hristiyan Demokratların lideri Manfred Weber, AP'de yaptıkları konuşmada; Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Miçotakis ve Weber Türkiye'yi hedef aldı: Müsamaha göstermeyeceğiz
Miçotakis ve Weber Türkiye'yi hedef aldı: Müsamaha göstermeyeceğiz
GİRİŞ 05.07.2022 17:15 GÜNCELLEME 05.07.2022 17:20
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis; Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'nda konuştu.

Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde özelikle de Ege'de artan bir gerilim var. Türkiye'nin adını geçirmeden üstü kapalı olarak bu konuya değinen Miçotakis, "Yunanistan olarak, egemenliğimize ve toprak bütünlüğümüze yönelik herhangi bir tehdide müsamaha göstermeyeceğiz" diye konuştu.

MİÇOTAKİS: GÖÇMENLER DOĞU SINIRIMIZ İŞGALE KALKIŞTI

Göçmenlerle ilgili de konuşan Yunan Başbakan, "Mart 2020'de Yunanistan'ın doğu sınırı, Türkiye'den gelen on binlerce yasadışı göçmen tarafından işgal girişimlerine maruz kaldı" dedi.

Weber ve Miçotakis

WEBER, ERDOĞAN VE TÜRKİYE'YE İFTİRA ATTI

Avrupa Parlamentosu'nda en büyük gruba sahip olan Hristiyan Demokratların lideri Manfred Weber ise; yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

"Erdoğan, daha önce Lukashenko gibiİ göçmenleri siyasi bir silah olarak kullanıyor" iftrirasını atan Weber, konuyu Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşananlara getirdi.

Weber, "Yunanistan bize Türkiye ile nasıl başa çıkacağımızı gösteriyor. Erdoğan'ın Akdeniz'deki saldırılarına ve provokasyonlarına teslim olamayız. Avrupa'nın doğu sınırına saldırmak için göçmenleri kullanmasına, Yunan ve Kıbrıs sahasında yasadışı hidrokarbon aramaları yapmasına ve şantaja boyun eğmeyeceğiz. Bu sorun Türkiye ile Yunanistan arasında değil, Türkiye ile AB arasında bir sorundur. Yunanistan'ın çıkarları Avrupa'nın çıkarlarıdır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 135
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar o çok güvendiğiniz Avrupa ile top yekün gelmiştiniz bu topraklara siz önce şu denizlerimizden pis dedelerinizin kemiklerini gelin toplayında ege temiz olsun denizde yaşayan hayvanları düşündüğümüzden diyorum sizi değil o canlılara yazık
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hele şu lastiği patlak deyyuza bak lan bu dünyaya 1.000 defada gelsen bin fırından ekmek yesen sen gene başa çıkamazsın reisin aklı ile şambeli bozuk deyyuz süren doldu defol git senden öncekiler başa çıkamadı ne sen nede uşakligini,yalakaligini yaptığın Avrupa başa çıkamaz
    Cevapla
  • Mehmet yaşar 1 yıl önce Şikayet Et
    Hostttt
    Cevapla
  • Sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan size çok iyi yapıyor karınızdan geberin
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin tek düşmanı var oda içimizdekiler. Yazdığın yorumdan korkup yayınlayamayanlarda Türkiye düşmanı. İşte tük düşmanları. Türkiye'yi sevenler düşmanımız içerde dışarıyı bosverin onlar Türk'ün adını duydumu uykuları kaçar. Ya senin yazdığın yorumdan korkan alçaklar düşman olsa ne ne yazarki.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!