Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'ye silah satışını engellememiz zor

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ülkesinin; ABD'nin Türkiye'ye silah satışını sonsuza kadar engelleyemeyeceğini söyledi. Ankara'yla iyi ilişkiler isteyip kendince şartlar koyan Miçotakis, "İzole edilmiş bir Türkiye arzulamıyorum" dedi.

Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'ye silah satışını engellememiz zor
Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'ye silah satışını engellememiz zor
GİRİŞ 07.07.2022 19:43 GÜNCELLEME 08.07.2022 15:53
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

SKAI FM radyosuna konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunan iç politikası ve Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Miçotakis, dört yıllık görev süresini tamamlamak istediğini, erken seçim düşünmediğini belirtti.

Miçotakis'in verdiği mülakattan bir kare

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE İKİ YOL VAR"

İktidara gelişinin ardından, ikili ilişkilerde yaşanan gelişmeleri yorumlayan Miçotakis, Türkiye'nin önünde iki yol olduğunu savundu.

Miçotakis, "Türkiye eğer Avrupa'yla yakınlaşmak istiyorsa, sadece tansiyonu düşürmesi yetmez, aynı zamanda Avrupa ülkelerinin egemenlikleri ve egemenlik haklarından şüphe etmeyi de bırakmalı. Eğer diğer yolu seçerse Avrupa perspektifinden daha da uzaklaşmış olacak ve tabii ki bunun AB-Türkiye ilişkilerine sonuçları olacaktır" diye konuştu.

"BU ŞÜPHEYLE TÜRK-YUNAN İLİŞKİSİNDE HERHANGİ BİR İYİLEŞME OLMAZ"

Türk-Yunan ilişkilerinde 2020 yılının yaz dönemindekine benzer bir gerginliğin bu yaz yaşanmasını beklemediğini belirten Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile martta gerçekleştirdiği görüşmenin de olumlu bir atmosferde geçtiğini hatırlattı.

Miçotakis, "Türkiye, Yunanistan'ın egemenliğinden şüphe etmeye devam ettiği sürece, Türk-Yunan ilişkilerinde herhangi bir iyileşme olması mümkün değil" dedi.

Miçotakis'in verdiği mülakattan bir kare

"SİLAH SATIŞINI SONSUZA KADAR DURDURAMAYIZ"

ABD ziyaretine de değinen Miçotakis, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Türkiye'nin ABD'den F-16 satın almasına olumlu yaklaşımına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Her kim Yunanistan'ın ABD'nin Türkiye'ye silah satışını sonsuza dek engelleyebileceğini düşünüyorsa, bence gerçek güçler dengesini tamamen anlamamaktadır. Bence neyi başardık? Özellikle ABD Kongresi'ne, şu an NATO'nun güneydoğu kanadında istikrarsızlık kaynağı olan NATO üyesi bir ülkeye silah satışının, ABD'nin kendi çıkarları doğrultusunda olmadığını anlatmayı başardık."

Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyorBiden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor

MİÇOTAKİS'İN UMUDU KONGRE

Miçotakis, bu noktadan sonra ABD'nin silah satışına ilişkin kararlarının son derece karmaşık, uzun vadeli ve bürokratik sürece bağlı olduğunu, Türkiye'nin davranışlarını değiştirmemesi halinde Kongre'nin şu an Türkiye'ye silah satışına istekli olmadığını ileri sürdü.

Miçotakis'in verdiği mülakattan bir kare

"İZOLE EDİLMİŞ BİR TÜRKİYE ARZULAMIYORUZ"

Yunanistan'ın uluslararası arenada izole edilmiş bir Türkiye arzulamadığını belirten Miçotakis, Türkiye ve Yunanistan'ın çok iyi dost olmaması için bir neden olmadığını kaydetti.

Miçotakis, Yunanistan'ın Avrupa ile Türkiye arasında bir köprü olabileceğini savunarak, "Ancak bu bize bağlı değil, Türkiye'ye bağlı" dedi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 120
  • terim 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin kuyruğuna takılan ülkelerin hali ortada.Yunanıda bu ülkeler dahiline girecek anlaşılan.
    Cevapla
  • German 50. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hoşt
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki Chpli Kilicdaroglu gibi.Sallamak bedava..
    Cevapla
  • sorgusuz 1 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin ülkende bile komedyelikle anınlıyorsun
    Cevapla
  • Mehmet karaman 1 yıl önce Şikayet Et
    Avuç içi kadar toprağı avuç içi kadar da milleti var 400 yıl bizim hukumranligimizda kaldı ne asimile ettik nede katliam yaptık şu an beslendikleri yer için havliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli