Miçotakis'ten Türkiye ve F-16 açıklaması

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye’nin terör örgütleri ve Avrupa’daki uzantıları konusunda hukuki haklı gerekçeleri var” dedi. Miçotakis ayrıca Türkiye'nin ABD'den F-16 talebiyle ilgili de açıklamada bulundu.

Miçotakis'ten Türkiye ve F-16 açıklaması
Miçotakis'ten Türkiye ve F-16 açıklaması
GİRİŞ 30.06.2022 21:47 GÜNCELLEME 30.06.2022 21:47
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenledi.

'SAHADA HAREKETLİLİK OLUR MU?'

Türkiye’nin NATO’daki önemine değinen Miçotakis, Yunanistan ile Türkiye arasındaki farklılıkların çözümü için uluslararası hukukun referans olabileceğini söyledi. "Sahada hareketlilik olabilir mi?" sorusunu yanıtlayan Miçotakis, “Sahada hareketlilik yaşamayacağımızı tahmin ediyorum. 2020 yazı tekrar yaşanmayacaktır” dedi.



TÜRKİYE'NİN ABD'DEN F-16 ALIMI

Miçotakis, F-35 ve F-16 savaş uçakları satışlarına ilişkin, “Türkiye’nin F-16 uçaklara ilgisi ve Yunanistan’ın F-35 talebi, ABD Kongresini ilgilendirir. Biz, ABD’den bir talepte bulunduk, bu uçaklar onaylansa dahi 2028’den önce alabileceğimizi tahmin etmiyorum. Bu süreçte biz de mali yeterliliğe sahip olacağız” ifadelerini kullandı.
 

NATO zirvesi sona erdi! Başkan Erdoğan'dan son dakika çıkışı: Tahammülümüz kalmadı!NATO zirvesi sona erdi! Başkan Erdoğan'dan son dakika çıkışı: Tahammülümüz kalmadı!


Yunan Başbakan Miçotakis, Türkiye’nin turizm kampanyalarında Turkeagean’ı kullanmasının Yunanistan’da nasıl değerlendirildiğine yönelik soruya, “Elbette hükümetimiz yasal olarak cevap verecektir” dedi.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, İspanya'nın başkenti Madrid'deki IFEMA Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Zirveye, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis da katıldı.

Finlandiya, İsveç ve Türkiye arasında varılan memoranduma değinen Miçotakis, Türkiye’nin terör terörle mücadelede geçmişten günümüze önemli mücadeleler verdiğini belirterek, “Türkiye’nin terör örgütleri ve Avrupa’daki uzantıları konusunda hukuki haklı gerekçeleri var” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 116
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Onunla bir daha görüşmeyeceğim diyerek ne iyi yaptı . Miçotakis gibi ilkesiz bir siyasetçi ile görüşecek ne var . 6 deniz milden öteye müsade etmiyor muyuz ? Etmiyoruz ! Adaların askersizleştirilmesi konusunda ikaz ediyor muyuz ? İkaz ediyoruz ! Güney Kıbrıs Rum liderine hayır Fransa olmaz , Kuzey Kıbrıs'a gel derdini orada anlat dendi mi , Dendi ! Daha dertleri ne taviz mi umuyorlar ? Verecekleri tavizlerin mislini almasını biliriz !
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bekle 6 sene icinde hepsi icin mali yeterlilige sahib olursunuz
    Cevapla
  • İsmail Tasdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Restine Rest ulan.
    Cevapla
  • Müslüm( GS) 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanların f 35 alacak parası yok bunu herkes biliyor halkıda biliyor bizi güldürmeyin
    Cevapla
  • Memduh Nehri 1 yıl önce Şikayet Et
    M.Takis aferin işte böyle yola gelsen daha güzel olmazmı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma