ABD'den Türkiye ve F-16 açıklaması!

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Türkiye'ye F-16 satışı konusunu birkaç aydır görüştüklerini ve ABD Başkanı Joe Biden'ın bu talebi desteklediğini bildirdi.

ABD'den Türkiye ve F-16 açıklaması!
ABD'den Türkiye ve F-16 açıklaması!
GİRİŞ 06.07.2022 00:02 GÜNCELLEME 06.07.2022 00:02
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Jean-Pierre, düzenlediği günlük basın toplantısında, bugün bir grup Demokrat Kongre üyesinin Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Madrid'de yaptığı görüşme sonrası F-16 satışı konusundaki olumlu açıklamalarını eleştirmesini değerlendirdi.

F-16 konusundaki görüşmelerin bir süredir gündemde olduğuna işaret eden Jean-Pierre, "F-16 konusunda biz gayet netiz. Bu konuda birkaç aydır görüşüyoruz. Biden, bu talebi gerçekten destekliyor. Bunun dışında yeni bir şey yok." dedi.

BIDEN'IN F-16 AÇIKLAMALARI

Madrid'deki NATO Liderler Zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Biden, 30 Haziran'daki basın toplantısındaTürkiye'ye F-16 savaş uçaklarını satmaları gerektiğini, bunun için ABD Kongresinden onay alabileceklerini söylemişti.

Biden, toplantıda şunları kaydetmişti:

"(Cumhurbaşkanı Erdoğan'a) Kendisine söylediğim aralık ayında söylediğimle aynı. (Türkiye'ye) F-16 uçaklarını satmalıyız ve aynı zamanda uçakları modernize etmeliyiz. Bunu yapmamak bizim çıkarımıza değil. Aralıktan beri tutumumu değiştirmediğimi kendilerine ifade ettim. Bir karşılık da olmadığını ve sadece satmamız gerektiğini söyledim. Bunu yapabilmek için ihtiyacım olan şey Kongre onayı. Bu onayı alacağımızı düşünüyorum."

Bugün ise ABD Temsilciler Meclisindeki bir grup Senatör, Biden'a gönderdikleri mektupta bu desteği eleştirmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 112
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    biden seçilmeden önce Türkiye ve sayın cumhurbaşkanımız hakkında ki kanaatlerini doğru olarak söylemişti. Şimdi ise açıktan yalan söylüyor. Hepsi Türkiyedeki seçimi bekliyor. demirtaş denen hainin koltuk değnekliğinde ülkemizin hainler tarafından yönetilmesini bekliyor. ne uçak verirler ne başka bir şey. havanda su döver iken, Türkiyenin eski Türkiye olduğunu zan ediyorlar. Ya biz yapacağız veya kaybedeceğiz . bunun başka yolu yok. düşmanından silah dilenen bir ülke asla tam bağımsız olamaz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kara mizah bir haber F35 alımı ve yerli üretim konusunda başarılı olunamadı kabul etmek lazım F16 alsak bile bu başarı değil, zaten kırk yıldır envanterimizde olan eski model uçağı başkalarından almak için yalvarıyor durumda olmamız bir faciadır
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım bu s400 leri kullanmayacaksak neden aldık üstelik f35 lerdende olduk elimize yüzümüze bulaştırdık vesselam yerli uçaktada f16 motoru kullanılacak üstelik
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    s-400 leri kullanmayacağımızı kim söyledi. beyim bu silahlar saldırı silahı değildir. açıp kullanamazsın. Bunlar kurulu bekler. bize bir füze saldırısı olduğu zaman otomatik olarak hizmete girer. söylenen her yalana inanmayın.
    Cevapla
  • OFLU RECEP 1 yıl önce Şikayet Et
    siz kafayımı sıyırdınız S400 LER saldırı hucüm füzeleri değilki VATANIMIZA BAŞKA ÜLKELER TARAFINDAN SALDIRIMI YAPILDI DA BİZ S400 LERİ KULLANMADIK BU KADAR SAF MISINIZ YOKSA BİLEREK KASTEN BÖYLE BİR ALGIMI YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ ŞU ANDA S400 LER DE DAHİL HER FÜZE SİSTEMLERİMİZ AKTİF DURUMDA. OLDU OLACAK SİZİ TATMİN ETMEK İÇİN DEVLET YERLERİNİDE SÖYLESİN ŞU ANDA AKTİF OLMADIĞINI BİLE SÖYLEYEBİLİRLER GAYET DOĞAL BUNLAR TAKTİK SİYASET AMERİKADAN PARASINI ÖDEDİĞİMİZ UÇAKLARIN YERİNE F16 UÇAKLARI ALMAMIZ MÜMKÜN OLABİLİR HER TÜRLÜ SANARYOLAR OLMASI GAYET DOĞAL İŞ CİDDİYE BİNERSE O ZAMAN NELERİN AKTİF OLDUĞUNU HEP BERABER GÖRÜRÜZ BİRAZ MANTIKLI YORUM YAPIN
    Cevapla
  • Anlamadım 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD mi bizi trollüyor yoksa biz mi ABD yi trollüyoruz hala anlamadım. Onların bize yaptığı düşmanlık ortadayken durum bu mudur yani?
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Uluslararası mahkemelere abdden yüklü gğvenlik tazminatı davası açalım f35ler için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi