Çipras'tan Miçotakis'e Türkiye azarı: Yunanistan'a yürüyerek dönmeliydin

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, NATO Zirvesi'nde hükümetin izlediği dış politikanın başarısız olduğunu belirterek, zirvede Türkiye'ye tam destek verildiğini söyledi.

Çipras'tan Miçotakis'e Türkiye azarı: Yunanistan'a yürüyerek dönmeliydin
Çipras'tan Miçotakis'e Türkiye azarı: Yunanistan'a yürüyerek dönmeliydin
GİRİŞ 01.07.2022 14:45 GÜNCELLEME 01.07.2022 14:50
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, OPEN TV'ye, Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'ni Yunanistan'ın dış politikası çerçevesinde değerlendirdi.

Çipras, hükümetin zirvenin sonucundan memnun olduğuna ilişkin açıklamaları sert dille eleştirerek, "Finlandiya ve İsveç'in Türkiye'ye uyguladığı silah ambargosu kaldırıldı diye mi memnunuz? Ölçeğimiz (Cumhurbaşkanı) Erdoğan'ın Rodos, Sakız ve Midilli'nin egemenliklerini gündeme getirmemesi mi? Yunan adalarının egemenliğini gündeme getirmedi diye memnun olduğumuzu söylememiz mümkün mü?" ifadelerini kullandı.

"HER YENİLGİSİNDEN SONRA SİLAHLANMA PROGRAMI AÇIKLIYOR"

Başbakan Kiryakos Miçotakis'in yenilgiden yenilgiye koşan tehlikeli bir dış politika izlediğini belirten Çipras, Yunanistan'ın ABD'den F-35 almak için resmi başvuruda bulunmasına ilişkin, "Miçotakis her defasında yenilgilerini örtbas etmek için bir silahlanma programı açıklıyor" dedi.

Çipras, Yunanistan'ı iflasın eşiğine getiren ekonomik krizi hatırlatarak, silahlanmanın maliyeti konusunda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Yunanistan, F-35 savaş uçağı için resmi talepte bulunacakYunanistan, F-35 savaş uçağı için resmi talepte bulunacak

ABD Başkanı Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin olumlu yaklaşımını da Miçotakis hükümetinin başarısızlığı olarak nitelendiren Çipras, "Zirvede gördüklerimiz bizi endişelendirmeli. Konu, sadece F-16'ların satışı değil, Türkiye'ye verilen topyekun destek" değerlendirmesinde bulundu.

Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyorBiden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor

Biden'ın 'Türkiye'ye F-16'ları vermeliyiz' çıkışından rahatsız oldular: Adeta şok oldukBiden'ın 'Türkiye'ye F-16'ları vermeliyiz' çıkışından rahatsız oldular: Adeta şok olduk

"YUNANİSTAN'A YAYA DÖNMELİYDİN" MESAJI

Çipras, zirveye ve Türkiye'nin Ege'deki turizm kampanyasında kullandığı "TurkAegean" tanımının Avrupa tarafından tescillenmesine ilişkin şunları kaydetti:

"Acı bir diplomatik yenilgi yaşadık. Eğer ben Madrid'de başbakan olsaydım ve bu yaşansaydı ve aynı zamanda 'TurkAegean' tanımı Türkiye tarafından reklam markası olarak tescil edilmiş olsaydı Madrid'den yaya dönerdim."

Atina’da ‘Turkaegean’ rahatsızlığıAtina'da 'Turkaegean' rahatsızlığı

"AB, UÇURUMA İLERLEYEN UYURGEZER"

Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna konusunda izlediği politikayı da eleştiren Çipras, AB için "uçuruma ilerleyen uyurgezer" tanımını kullandı.

Çipras, Rusya'ya uygulanan yaptırımların AB'yi zor duruma soktuğunu belirterek, "Savaş devam ederse karneyle elektrik tehlikesiyle karşılaşabiliriz" ifadesini kullandı.

Miçotakis hükümetinin ekonomiyi de iyi yönetemediğine ve dış politikada ülkeyi tehlikeye sürüklediğine işaret eden Çipras, "Miçotakis, muhtemelen eylül ayında seçim planlıyor" dedi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • BAYRAM YETKİN 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Yunan’ın belini kırıyor fakat Yunanistan bunun farkında değil
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Halihazırda Aliağa petrol rafineri'miz var . Ege Denizi ve Girit açıklarında bulunacak hidrokarbon rezervleri için planlama yapmalıyız . Yüzer sabit sondaj platformları , LNG sıvılaştırma , depolama ve nakliye tankerleri , deniz tabanı boru hattı planlaması yapılmalıdır .
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistanda Peşinyan, Yunanistanda Miço. Azan kuşlar misali.
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz bizim ülkemizdeki futbol takımlara benzeyez yönetim şeklini para politikasını bir türlü beceremeyen insanlarsınız yığınla borc varken şuursuzca bir alışveriş var ben sizin ülkeye gülüyorum hele reis gibi bir lider var iken sizin ısrarla TÜRKİYE yi siyaset yapmanız inanın bize CHP zihniyetini anlatıyor Elhamdülillah ki reis gibi bir lider var sevsinler sevmesine hiçte önemli değil adamın dibi.Yunan söze tavsiyem inanın parça parça olursunuz bakin ermeniler size örnek olsun azerbaycanin topraklarını işgal ettiler zannettiler ki her yeri alacağız CANIM ULKEM devreye girdi 43 gün sürdü teslimi unutmayın biz sizinle savasirsak rusyaya benzemeyiz yazık olur size.
    Cevapla
  • 432 1 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle sizi yok ederiz halk olarak ordumuza güven yokta sizi bölgede dünyada sizin gibi tüm çakal sürülerini yok eder ebedi cehenneme misliyle göndeririz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü