Biden'ın 'Türkiye'ye F-16'ları vermeliyiz' çıkışını hazmedemediler: Adeta şok olduk

Yunan lobisine de hizmet eden ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Gus Bilirakis ve Nicole Malliotakis, Joe Biden'ın Türkiye'ye F-16'ların verilmesini destekleyeceğini açıklamasına tepki gösterdi.

GİRİŞ 01.07.2022 13:45 GÜNCELLEME 01.07.2022 15:28
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası, Türkiye'ye F-16 satışına sıcak baktığını ve Kongre'de onaylanması için Washington'a iner inmez çalışma yapacağını söyledi:

"Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor. Varolanları da modernize etmemiz gerekiyor. Bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Biz onlara F-16 satmalıyız. Bu konuda Kongre'den onay alabileceğimizi düşünüyorum."

Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyorBiden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor

Celeste Wallander: Türkiye'ye F-16 satılmasını destekliyoruzCeleste Wallander: Türkiye'ye F-16 satılmasını destekliyoruz

BİDEN'IN AÇIKLAMALARI YUNAN LOBİSİNİ RAHATSIZ ETTİ

Yunan lobisinin önemli figürlerinden olan ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Gus Bilirakis ve Nicole Malliotakis, Biden'ın sözlerine yazılı açıklamayla yanıt verdi.

Gus Bilirakis (solda) ve Nicole Malliotakis (sağda)

"F-16'LARIN VERİLMESİNİ DESTEKLEDİĞİNİZİ DUYMAK ŞOK EDİCİ"

Yapılan açıklamada, "Geçen ay Washington'a gelen Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ziyaretinde Türkiye'nin saldırılarından doğrudan endişe ettiğini söylemesinden sonra Başkan Biden'ın Türkiye'ye F-16 savaş uçağı ve modernleştirme kiti satılmasını desteklediğini duymak şok edici oldu" denildi.

Senatörler açıklamada, böyle bir satışa karşı olduklarını ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde de buna karşı olduklarını dile getireceklerini belirtti.

ABD'de Biden yönetimine skandal Erdoğan ve F-16 mektubuABD'li vekillerden Biden yönetimine Erdoğan ve F-16 mektubu

'Türkiye'ye F-35'ler gibi F-16'lar da satılmasın' mektubu'Türkiye'ye F-35'ler gibi F-16'lar da satılmasın' mektubu

TÜRKİYE ALEYHİNE ÇALIŞIYOR

Gus Bilirakis adlı milletvekili, daha önce de Türkiye'ye F-16 ve F-35 savaş uçaklarının verilmemesi için lobi çalışmalarına katılmış, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'e hitaben gönderilen ve "Türkiye'nin yeni F-16'lar ve modernizasyon kitleri talebini reddetmenizi ve Erdoğan rejimini sorumlu tutmak için derhal harekete geçmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz" ifadelerinin yer aldığı mektubun Kongre üyelerine ulaşmasına öncülük etmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 78
  • FARUK 5656 1 yıl önce Şikayet Et
    Icimizdeki vatan dusmanları hainlik lobisi var oğlu var. Bunun sağ parti veya sol parti mensup veya sempatizanı olmayla alakalı değil inananlarla inanmayanlar da değil siyasi milli sevgi ile alakalı ülkesini sevmek ulkede yaşıyan dini ırkı mezhebi ne olutsa olsun. Herkezin ortak paydası milli ülküsüdür. Dine ırka mezhebe siyasi görüşe bakıp itham etmek. VATAN SEVGİSİ KUTSALDIR. VATAN ORTAK PAYDA KIRMIZI CİZGİMİZDİR.
    Cevapla
  • FARUK 5656 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan yunanlığını bütün dünya bilir yunan zehirli bir yılan güçü yetene hemen ısırır. Multeciler gibi Ya icimizde yunanlaşmış hainler atsan atılmaz satsan satılmaz. Bide sinıra koşarak yunan kardeşlerine kavuşmak isteyen fetö pkk terör örgütü yandaşları teröristlet siz yunanla dost olun yakinda menfaati icin sizi sokar sonra kimse kalmayinca kendini sokar illa yunan devrim gecirip yok olacaktır.
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hoşt hoşt
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    üzülmelerine gerek yok, nasıl olsa vermeyecekler
    Cevapla
  • usta 1 yıl önce Şikayet Et
    DÜNYADA SAZA, SÖZE GELECEKSİN AMA ((( GAZA )))) gelmeyeceksiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu