Fransa’da fahiş fiyat artışları için soruşturma istendi

Fransa’da parlamentoda yer alan bazı siyasi gruplar, son aylarda yükselişe geçen enflasyonun gerçek nedenleri ve fahiş fiyat artışları için soruşturma açılmasını istedi.

Fransa’da fahiş fiyat artışları için soruşturma istendi
Fransa’da fahiş fiyat artışları için soruşturma istendi
GİRİŞ 05.07.2022 21:37 GÜNCELLEME 05.07.2022 21:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fransa’da enflasyonun yükselmesi ile fiyatlar arttı. Parlamentoda yer alan bazı siyasi gruplar, son aylarda yükselişe geçen enflasyonun gerçek nedenleri ve fahiş fiyat artışları için soruşturma açılmasını istedi.

Ulusal Meclis’te en büyük ikinci güç olan solcu Jean Luc Melenchon'un liderliğindeki LFI, Yeşiller Partisi (EEVL), Sosyalist Parti (PS) ve Komünist Parti’den (PCF) oluşan `Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliği` (Nupes) ittifakı, fiyat artışlarındaki keyfi uygulamalara ve halkın alım gücünü etkileyen fiyat artışlarına ilişkin soruşturma komisyonu kurulmasını istedi.

FİYAT ARTIŞLARI KONTROL EDİLECEK

Ülkedeki çok uluslu büyük şirketlerin yaptığı fiyat artışları ve spekülasyonlardaki rolünü göz önünde bulunduran Nupes, gerekli incelemelerin yapılması ve aşırı fiyat artışına dikkat çekti.

Aşırı sağcı Marine Le Pen liderliğindeki Ulusal Cephe (RN) ise, “fiyat artışlarının kontrol dışına çıktığını ve kontrol edilemez hale geldiği” uyarısında bulunarak, “kriz fırsatçılarına” karşı yeterli şekilde mücadele edilmediğini ileri sürdü. RN, “enflasyonun gerçek nedenleri” ve “alım gücünü düşüren ve ağırlaştıran keyfi uygulamalara” ilişkin acilen parlamenter soruşturma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Ulusal Meclis’in yanı sıra Senato’da da birçok siyasi grup fiyat artışları üzerine çalışma yapılmasını istedi. Komünist, Cumhuriyetçi, Vatandaş ve Ekolojist Grubu (CRCE), “enflasyonun nedeninin belirlenmesi için araştırma başlatılması” teklifinde bulundu. Senato'nun Ekonomik İşler Komisyonu, “alım gücü düşüşü ve ihtiyaç tüketim ürünlerindeki fiyat artışlarının nedenlerinin” incelenmesini gündemlerine aldıklarını açıkladı.

2008'DEN BERİ ENFLASYON EN YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞTI

Fransa’da mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 5,7 olarak açıklanmış, enflasyon 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Haziran ayında ise enflasyonun yüzde 6,5'e yükseleceği tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'dan yazıyorum, fiyat artışları doğru...motorin 2.10€ yani 36-37 TL...fotoğraf yanıltmasın 1.75'e birşey kalmadı.
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    neden TL ye çevirip yazıyorsun algı yapma.asgari ücretle kaç lt aldıgını yaz türkiyede yeni zamlı ücretten 220 LT alınıyo.fransada yaklasık 700 LT.
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö-Sabetayist-Ermeni-Rum-DHKPC-PKK kriptoları dünyada ekonomik kriz olduğuna dair haberlerin gözükmesini istemiyor, çünkü yerli ve milli devleti iktidardan indirebilmek için sadece Türkiye'de ekonomik darboğaz varmış gibi algı yapmaya devam etmek istiyorlar. Şuan dünyada bir ekonomik kriz var(Pandemi-Terör-Savaş-Kıtlık-Küresel iklim değişikliği). Bizim daha çok etkilenmemizin sebebi yalnız olmamız ve enerjiye her sene 55 milyar dolar para vermek zorunda olmamız, savaş ve terörün Türkiye'nin yanı başında olması. AB-D'nin Doğu Akdeniz ve beka operasyonlarımız yüzünden bize ambargolarıda cabası. Kuzey Suriye-Irak tazminat olarak acil ilhak edilmeli. Enerji ve döviz sorunu çözülüür..
    Cevapla
  • ilyas 1 yıl önce Şikayet Et
    fahiş fiyat mi hepsi 1.75 görünüyor burada 1.75 birşey yok ancak 17.50 görürüz
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    fransada asgari ücret 1300 eur.1300 / 1,75 : 742 kg patates eder. türkiyede 5500/8 : 687 kg patates eder.nasıl bizim alım gücümüz daha yüksek hangi matematiği kullanıyon sen.
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Resimde gördüklerin elma ve patates onlar Türkiye'de 6-9 arası değişiyor yani 4 katı. Asgari ücret orada 1200 bizde 5500 yani nerdeyse 5 katı, alım gücü olarak Türkiye daha iyi durumda.
    Cevapla
  • memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    eski resim bu fiyatlar almanyada ve hollandada göremesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de savaş kabinesi krizi! Gantz'tan Netanyahu'ya tehdit
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı