Türkiye'den ayrılan 2 eğitimli Türk genci hayallerini kurduğu Fransa'da sefalet içerisinde

Üniversite bitirir bitirmez daha kaliteli bir hayat beklentisi ve yüksek maaşa kavuşma arzusunun yanı sıra sosyal medyadan etkilenip yurt dışına göçen eğitimli Türk gençleri, Fransa'nın soğuk yüzüyle karşılaştı.

GİRİŞ 08.11.2022 01:03 GÜNCELLEME 08.11.2022 22:15
Bu Habere 213 Yorum Yapılmış

Son aylarda muhalif siyasiler ve sosyal medyada art niyetli trol hesapların köpürttüğü yurt dışına gitme propagandası bazı gençleri bu yola yönlendiriyor.

BATI MEDYASI VE FONDAŞ MEDYA TÜRKLERİ YURT DIŞINA İTİYOR

Türkiye'de 5. kol faaliyeti gösteren Batı merkezli yayın organları ve fondaş medyanın sürekli gündemde tuttuğu beyin göçü, özellikle üniversite bitiren gençlerde hayat standardı yüksek Avrupa algısına neden oldu.

AVRUPA HASTALANDI

Oysa ne Batı eski Batı, ne Avrupa eski Avrupa. Pandemiyle patlayan tedarik zinciri krizi sonrasında yükselen enerji fiyatları özendirilen Avrupa'da hayat pahalılığına neden oldu.

Öte yandan yükselen enflasyon yüzünden yaşanan işçi grevleri ve hayat pahalılığı Fransa'yı derinden etkiliyor. Ülkedeki kötü gidişat toplumsal krize yol açmak üzere.

YURT DIŞINA GÖÇEREK ÇIPLAK GÖZLE TECRÜBE KAZANAN TÜRK GENÇLERİNİ ANLATTI

Yaşanan gerçeğin en somut örneğini uzun süredir Fransa’da yaşayan gazeteci Ömer Aydın sosyal medya hesabından paylaştığı bir tweet ile duyurdu. Fransa'da umut ettiği yaşantıyı bulamayan Türk gençlerin içine düştüğü içler acısı hal, kara propagandadan etkilenen eğitimli gençlerin yaşadığı bunalımı anlatıyor.

TÜRKİYE'DEN KAÇAN İKİ EĞİTİMLİ GENÇ FRANSA GERÇEĞİYLE YÜZLEŞİRSE

İşte Aydın'ın tweeti:

"Restorandayız. Garson Türk. Mühendisliği bırakıp büyük umutlarla Fransa'ya gelmiş. Aylar sonra bu işi bulmuş.
- Faturalara yetişemiyorum abi..

Kız St. Benoit mezunu, kaçıp gelenlerden. Hastalanmış, günlerdir 10m² stüdyosunda yatıyor.
- Var mı bir isteğin?
- Lahmacun.."

Fransa'da akaryakıt tedarikini sekteye uğratan grevler 2 rafineride sürüyorFransa'da akaryakıt tedarikini sekteye uğratan grevler 2 rafineride sürüyor

Emmanuel Macron canlı yayında itiraf etti!Emmanuel Macron canlı yayında itiraf etti!

Fransa’da fahiş fiyat artışları için soruşturma istendiFransa’da fahiş fiyat artışları için soruşturma istendi

Çin'den sonra Avrupa da Erdoğan'ın dediğine geldi: Faiz artırımı enflasyonu çözmezÇin'den sonra Avrupa da Erdoğan'ın dediğine geldi: Faiz artırımı enflasyonu çözmez

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 213
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelin Almanya’ya frankfurta stutgarta Münih’e 2 oda 1000 € kiralık ev bulamazsınız yok ha nerde ucuz derseniz Doğu Almanya’nın Polonya sınırına oralarda 3 4 oda 300 bulursunuz lakin oralarda iş yok aynı bizdeki gibi Hakkari Rize Kırklarelinde kiralık ev ucuz ve çok.
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa çoktan bitti. Ancak ilk nesil gelenlerden olup düzenini kurmuş olanların dışında kimseye yaşam hakkı yok. Dolayısıyla bu avrupa hayranlığı bir saplantı.
    Cevapla
  • Genclerr 1 yıl önce Şikayet Et
    Namaz kilin genşlerrr
    Cevapla
  • eski türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Gitmek istiyenlet için iy adress USA
    Cevapla
  • Bosver 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Amerika avrupadan iyimi ..oraninda yaldizlari dökülüyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika da 40 milyon aç devletten aldığı marka ile ekmek yiyip dileniyor. Dolayısıyla Amerika önce kendi açına sahip çıksın.
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 1 yıl önce Şikayet Et
    Giden gider kalanlar bize yeter. Gidenlerin yarısından fazlası zaten bizden değil özünü kaybetmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!
Sokak köpekleri Ardeşen'de vatandaşların hayvanlarını telef etti