İsveç Dışişleri Bakanı Linde'den, PKK propagandası yapan Sol Parti'ye sert tepki

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, 'Almedalen Politika Forumu'nda terör örgüt PKK'yı simgeleyen paçavralarını açıp propagandasını yapan Sol Partiye tepki gösterdi.

GİRİŞ 06.07.2022 01:47 GÜNCELLEME 06.07.2022 09:42
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Linde, Twitter hesabından Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson'u da etkileyerek, ''Bu kesinlikle kabul edilemez, PKK, 1984 yılında Olof Palme hükümeti tarafından terörist örgüt ilan edilen ve birçok masumun canına kıyarak vicdanları yaralayan bir örgüttür. Sol parti PKK eylemini derhal bırakmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

Aynı ifadeleri Twitter hesabından Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson da kullanarak Sol Parti'yi uyardı.

İsveç'in Gotland Adası'nda Almedalen Politika Forumunda Sol Parti milletvekilleri Daniel Riazat, Momodou Malcolm Jallow ve Lorena Delgado Varas, terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavralarını açarak, PKK'nın terör örgütü olmadığını yönünde propaganda yapmıştı.

PKK destekçisi Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat, Enes Kanter ile

PKK DESTEKÇİSİ VEKİL FETÖ'CÜ ENES KANTER'LE BULUŞMUŞTU

Öte yandan, YPG/PKK destekçisi Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat, haziranda terör örgütü FETÖ destekçilerinden Enes Kanter'e İsveç Meclisi'ni gezdirerek ve İsveç'in NATO üyeliğine başvurmaması için kulis yapmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Tehluke 1 yıl önce Şikayet Et
    Emin olun korkulariniz olmasaydi daha çik destek verecektiniz rabim korkularinizi hiç eksiltmesin.
    Cevapla
  • serhat 1 yıl önce Şikayet Et
    bırakmazsa avrupalılar bir terör örgütü yüzünden çocuklarını kaybedecekler evlerini paralarını canlarını kaybedecekler büyük savaş kapıda işte o zaman yanlarında bir türkiye olmayacak. pandemide biz uçaklar dolusu malzeme yolladık avrupaya . kansız bunlar teröristler bunları yok edecek
    Cevapla
  • HACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Asla dost olmazlar. Yalnızca korkuları onları konuşturan. Korkuları bugün geçsin gene eskiye dönerler.
    Cevapla
  • Yurttaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş hepsi. Çünkü bu teröristlerin hepsi kendilerine ait. İşi bitince hepsinin fişi çekilir. Almanya da bu teröristlere merkez oluyor ve hepsinin kontrolü de BND Alman istihbaratının elinde. Dolayısıyla istihbaratların haberi olmadan hiç bir terörist bu ülkelerde hareket edemez. Türkiye devleti bunları bilmiyor değil, yani kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. Karşılarında çocuk yok.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da en büyük terörist Alman devletinin kendisi zaten. Alman BND si nin 8 Türkü nazilere katlettirdiklerini Almanya da bilmeyen yok. Evlerindeki teröristlerin hepsi kendilerinin yetiştirip kullandığı maşalar.
    Cevapla
  • Aşık dermani 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörden kime ne fayda gelmiş ki bu cahillere faydası olsun akıllı olsalar aklını kullanıp halkına hizmet edeceğine teröre hizmet eder hale gelmişler terörünün bol olsun yolunuz ve bahtınız cehennem olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'