Meksika'dan ABD'ye Özgürlük Anıtı'nı yıkma tehdidi

Meksika lideri Obrador, Washington'ın 175 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olan Wikileaks'in kurucu ortağı Julian Assange'a yönelik suçlamaları düşürmeyi reddetmesi halinde Özgürlük Anıtı'nı yıkma çağrısı yaptı.

GİRİŞ 06.07.2022 07:20 GÜNCELLEME 06.07.2022 09:26
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Lopez Obrador düzenlediği basın toplantısında, "Onu (Julian Assange) Amerika Birleşik Devletleri'ne götürürlerse, en yüksek cezaya çarptırılır ve hapiste ölürse, Özgürlük Anıtı'nı yıkmak için bir kampanya başlatmalıyız. Washington için Assange'ı mahkum etmek, New York Limanı'ndaki dünyaca ünlü anıtın artık bir özgürlük sembolü olmadığını teyit edecek" dedi.

Obrador'un açıklamaları, Washington Post ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından hafta sonu yayınlanan ve Meksika hükümetini gazetecileri koruma konusundaki başarısızlığı nedeniyle kınayan eleştirilerin ardından geldi.

Julian Assange

Muhabirlerin savunma grubu, Meksika hükümetine 'medya personelini korumak için mekanizmaları elden geçirme' çağrısında bulundu ve bu yıl Meksika'da şimdiye kadar öldürülen 12 gazetecinin çoğunluğunun çalışmaları nedeniyle öldürüldüğünde ısrar etti.

Ancak Obrador, raporun 'Meksika hükümetine karşı bir karalama kampanyası' olduğunu söyleyerek reddetti .Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Lopez Obrador

Meksikalı lider, ABD'nin Afganistan ve Irak'taki savaş suçları hakkında Wikileaks'in elde ettiği ve yayınladığı bilgileri hevesle yayınlayan medya kuruluşlarının Wikileaks kurucusuna sırt çevirdiğini söyledi.

Lopez Obrador geçen ay gazetecilere, ABD Başkanı Joe Biden ile bir sonraki görüşmesinde Assange aleyhindeki suçlamaları düşürme konusunu açacağını söylemişti.

Lopez Obrador, Assange'a siyasi sığınma teklif etme fikrini birkaç kez dile getirse de, şu ana kadar açık bir teklifte bulunmadı.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Julian assange serbest birakilmali
    Cevapla
  • Türk men 1 yıl önce Şikayet Et
    Heykelle birşeyler düzelse bizim CHP diyarları medeniyet çağdaşlık ve refah konusunda en ilerde olması lazım.zira 30 yıldır İzmir'i sorsan yönetiyorlar yollarda kaldırım yok.toplu taşıma araçları bazı kavşaklarda geri gelerek diğerine yol vermek zorunda kalıyor.çok övündükleri kordon rezalet.bence her iki şehir halkı diğer şehri ziyaret edip ibret almalı.
    Cevapla
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    O heykelin çimentosu, demiri, boyası vb. fakir, mazlum insanların, özellikle Müslümanların kanı ve bedenleriyle yoğrulmuş, vücuda getirilmiş utanç abidesidir. Dünyada kurup estirdikleri terörün, sömürünün, hegemonyasının, zulmun bariz semboludur.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    adamı ne hale getirmişler...
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Assange tarihi acidan onemli bi insan. Kendi cebini dusunen kucuk liboslugundan ote goglenin icsellestirdigi teknoloji yapisi onemli ayrica daha da onemlisi turuncu devrimlerimlerin komunikasyon alt yapisi saglayicisi ve yalan haber ureticisi yayicisi. Peki abd ile niye catisiyo askeri belge ifsasi disinda amerika tam mutlak kontrol istiyor. Catlaklara dolma konjokture uygun yeni strateji gelistirmek zorunda kalmak yerine uzun donem stratejilerini uygulama taraftari. Cunku assange cirkin amerikanin gercek yuzu. Assange irlandali mi ingiliz mi amerikali mi isvecli mi avurturyali mi. Abd 1000 yilla yargilayabilir mi. Ornek misir libya bagdat pazar yeri hava saldirisi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı