Uluslararası Koalisyon, PKK/YPG'nin ayağına gitti: 'Münbiç'i Türkiye teslim edin' iddiası

ABD, İngiltere ve Fransa'nın öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon'dan yaklaşık 40 kişilik bir askeri heyet; Münbiç'te terör örgütü PKK/YPG'ye bağlı sözde Münbiç Askeri Konseyi ile görüşme gerçekleştirdi.

GİRİŞ 07.07.2022 00:43 GÜNCELLEME 07.07.2022 11:19
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bir gece ansızın geliriz ve tepelerine bineriz" diyerek söylediği Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik yeni operasyon öncesinde çalışmalar hızlandı.

ASLKERİ HEYET MÜNBİÇ'TE TERÖRİSTLERLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği Münbiç'te bugün hareketlilik yaşandı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) iddiasına göre; ABD, İngiltere ve Fransa'nın öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon'dan yaklaşık 40 kişilik heyet, işgal altındaki Münbiç'te terör örgütü YPG/PKK'li teröristlerle görüşme gerçekleştirdi. PKK/YPG'ye bağlı sözde Münbiç Askeri Konseyi ile yapılan görüşmede, Türkiye'nin olası operasyonu ele alındı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, fotoğrafın görüşmenin yapıldığı binayı koruyan Amerikan askerlerine ait olduğunu öne sürdü.

"MÜNBİÇ'İ TÜRKİYE'YE TESLİM EDİN" TEKLİFİ

Terör örgütünün yayın organları ise; ABD delegasyonunun Fırat'ın doğusundaki YPG bölgelerini büyük bir Türk askeri operasyonundan korumak için; Münbiç şehrini Türkiye'ye teslim etmeyi teklif ettiğini iddia etti. Örgütün, askeri heyete ne cevap verdiğine dair bir bilgi paylaşılmazken; konuyla alakalı da herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

"PKK İLE ESAD ANLAŞTI" İDDİASI

Öte yandan Münbiç, Himeym ve Kamışlı'da PKK/YPG ile Esad rejimi arasında görüşmeler yapıldığı ve anlaşma sağlandığı öne sürüldü.

Sızdırılan anlaşma metnine göre PKK/YPG; Türkiye'nin olası operasyonuna karşı rejimle birlikte hareket edecek, işgal ettiği bölgelere rejim bayrağı asacak, Esad'la ortak harekat merkezi kuracak.

Ayrıca Esad rejiminin Münbiç, Kobani ve Ayn İsa hattına 550'ye yakın asker, terör örgütü PKK'ya zırhlı araç ve askeri ekipman desteği vereceği de gelen iddialar arasında.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 70
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Asla öyle bişey söylemezler
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    onlarda biliyor ki türkiye oraya girerse 40 km içerde kalmayacağını önce 40 km sonra o bölgeye türk nüfusu karşıdan gelecek ateşe ateş, onları dar alana alıp piyon pkk sonunda marjinal işe yaramaz tetikçilik oyunu ile son bulacak...
    Cevapla
  • Turgut turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne var ki teslim için ricacı oluyorlar? Teslim etmezler ise onlar için sorun ne?
    Cevapla
  • süvari 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar baştan anlaşmış zaten
    Cevapla
  • ender 1 yıl önce Şikayet Et
    kılık ve kılıf değiştirerek esed'in askeri gibi olacaklar !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi