Dışişleri'nden Yemen açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan, "Yemenli taraflar arasında gerçekleştirilen Askeri Koordinasyon Komitesi toplantısında ilan edilmiş olan ateşkese ilişkin taahhüdün teyit edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz" açıklaması yapıldı.

Dışişleri'nden Yemen açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz
Dışişleri'nden Yemen açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz
GİRİŞ 08.07.2022 21:32 GÜNCELLEME 08.07.2022 21:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan, Yemenli tarafların mutabık kalınan ateşkesi teyit etmelerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada "Yemenli taraflar arasında Amman'da gerçekleştirilen Askeri Koordinasyon Komitesi toplantısında, geçtiğimiz Ramazan ayında BM öncülüğünde ilan edilmiş olan ateşkese ilişkin taahhüdün teyit edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz.

Bu çerçevede, ülke sathında bazı yolların açılmasını, Yemen'de yaşanmakta olan insani krizin giderilebilmesi yönünde önemli bir adım olarak görüyoruz" denildi.

"Yemen halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz"

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Taraflar arasındaki bu diyalogun, kalıcı bir ateşkesin sağlanmasına ve ihtilafın BM Güvenlik Konseyi kararları ve belirlenmiş uluslararası parametreler çerçevesinde, anayasal meşruiyet temelinde çözüme kavuşturulmasını sağlayacak bir siyasi sürece katkıda bulunmasını umut ediyoruz.

Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Yemenli taraflar arasında diyalog çabalarına desteğimizi ve Yemen halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Huseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yemen halkıyla dayanışma= suud selmanın soykırımını destekleme
    Cevapla
  • böyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Yemen'le daha fazla ilgilenmeliyiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!