Dünyanın en gelişmiş ülkesinde internet kesintisi tam 15 saat sürdü!

Kanada'da internet servis sağlayıcısı olan Rogers adlı bir firma bakım sırasında yaşanılan bir sorunu düzeltemeyince ülke genelinde 15 saat boyunca internete erişimde sorun yaşandı.

Dünyanın en gelişmiş ülkesinde internet kesintisi tam 15 saat sürdü!
Dünyanın en gelişmiş ülkesinde internet kesintisi tam 15 saat sürdü!
GİRİŞ 10.07.2022 12:40 GÜNCELLEME 10.07.2022 12:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alan Kanada'da dün 15 saat boyunca internete erişimde büyük sorunlar yaşandı.

Ülkenin en büyük mobil operatörlerinden ve internet servis sağlayıcılardan olan Rogers isimli bir firma planlı bakım çalışması sırasında yaşanılan bir problemi çözmesi 15 saati bulunca Kanada'da tarihe geçen anlar yaşandı. 

Şirketin CEO'su Tony Staffieri, arızanın "çekirdek ağındaki bir bakım güncellemesinden" sonra gerçekleştiğini söyledi. 

Ülke genelinde Rogers aboneleri telefonlarını kullanamadı. Ayrıca Rogers'dan hizmet alan hane ve kurumlar internete 15 saat boyunca erişemedi. Kesintiden dolayı Ulaştırma, bankacılık ve acil servis hizmetleri saatlerce kullanılamadı.

Pek çok 911 servisi, gelen aramalarda zorluklar olduğunu bildirdi ve hastaneler, sorun çözülene kadar nöbetçi personelden işe gelmelerini istedi.

Japonya'da iletişim sistemi çöktü! 40 milyon kişi hâlâ telefonlarını kullanamıyorJaponya'da iletişim sistemi çöktü! 40 milyon kişi hâlâ telefonlarını kullanamıyor

DURUŞMALAR VE KONSERLER ERTELENDİ

Kesinti nedeniyle Kanadalı şarkıcı The Weeknd'in konseri iptal edildi. Konser, Rogers firması tarafından çevrim içi düzenlenecekti.

Quebec eyaletinde ise bir mahkeme Peter Nygard isimli bir sanığın duruşmasını ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldı. Mahkum mahkemeye hapishaneden video konferans yöntemiyle katılacaktı ancak bağlantı bir türlü kurulamadı.

Eleştirmenler, kesintinin Kanada telekom sektöründe daha fazla rekabete ihtiyaç olduğunu belirtiliyor. Kanada'da Rogers, BCE Inc ve Telus isimli üç şirket pazarın %90'ını kontrol ediyor.

Hizmet kesintisi Cuma günü yerel saatle 04:30'da başladı ve 15 saatten fazla sürdü. Şirket tarafından yapılan yeni açıklamada çoğu hizmetin yeniden çalışmaya başladığını duyurdu. Ancak kesinti, Kanada genelinde şok etkisi yarattı ve toplumun modern iletişime ne kadar bağımlı hale geldiğini hatırlattı.

KAYNAK: BBC
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 4
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Japonya kanada siradakini tahmin ediyorum yeni zellanda avuturalya... eko bagimlilarinin isi arkada uzunbacak parmagi var. Turkiyeye sira ne zaman gelir 3 ay sonra.
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben iki yıldır kanadas yaşıyorum kanada ne ara dünyanın en gelişmiş ülkesi oldu mk
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Keske bizde de kesilse. Merak ediyorum sosyal medya bağımlıları ne yapar.
    Cevapla
  • nezih 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum.İnşallah kesilir de insanlar başka insanların varlığını öğrenirler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması