ABD'den flaş iddia: İran, Rusya-Ukrayna savaşına dahil oluyor!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, İran'ın yakın zamanda Ukrayna savaşı için Moskova'ya aralarında silahlı olanların da bulunduğu yüzlerce İHA göndereceğine ve Rus askerlerine İHA eğitimi vereceğini duyurdu.

ABD'den flaş iddia: İran, Rusya-Ukrayna savaşına dahil oluyor!
ABD'den flaş iddia: İran, Rusya-Ukrayna savaşına dahil oluyor!
GİRİŞ 12.07.2022 00:58 GÜNCELLEME 12.07.2022 00:59
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray'daki günlük basın brifingine katılarak ABD Başkanı Joe Biden'ın yarın başlayacak Orta Doğu ziyaretini değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İran ile nükleer anlaşma konusunda İran'ın belirli adımlar atması gerektiğini dile getiren Sullivan, "Bu anlaşma için bir zaman çizelgesi belirlemedik. Masada bir anlaşma var. Bunu biz ve Avrupalı ortaklarımız destekliyor, İran bu anlaşma için bir adım atmalı." ifadesini kullandı.

İRAN RUSYA'YA YÜZLERCE İHA VERECEK

Sullivan, Rusya-Ukrayna Savaşı konusunda da Rusya'nın istediğini alamadığını ve bazı silah sıkıntıları yaşadığını belirterek "Bizim tarafımızda, İran hükûmetinin yakın zamanda Rusya'ya yüzlerce insansız hava aracı (İHA) vereceğine ve bunların arasında SİHA'ların da olacağına ilişkin bir bilgi var. Ayrıca bu bilgi, İran'ın bu İHA'ların kullanımı için Rus askerlerine eğitim vereceğini ve bu sürecin bu ay başlayabileceğini gösteriyor." dedi

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 79
  • Ertaç Akgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce eray akalın adıyla yazmıştım fakat diğer sitelerde bunun şifresini kaybettiğimden dolayı ertaç akgün olarak yazıyorum.Yani bilinçli olarak ben adımı değiştirmedim.
    Cevapla
  • Ertaç Akgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynadan gelen bazı Türklerin bazılarının şöyle dediği naklediliyor : Rusyanın ukraynada gelişigüzel değil kontrollü bir operasyonu var.Yoksa biz bugün yoktuk. Evet ben bu cümlelerinden şunu anlıyorum : Rusya ilerde ukrayna topraklarına kendisi yerleşmek istiyor.Bu nedenle fazla tahribat yapmak istemiyor.Aynı zamanda rusyanın sivil duyarlılığı var diyebiliriz.Yaptığım yorumu şu delile dayanarak yaptım : Rusya şuana kadar ukraynada bir tane nükleer olmayan ağır silah kullandı ve hemen sonuç aldı.rusya geçtiğimiz aylarda azağa bir adet hipersonik füze kullandı ve kullanılır kullanmaz ukraynanın azak deniziyle bağlantısını kopardı.Fakat bu tarz silahları kullanmak çok maliyetlidir.
    Cevapla
  • Ertaç Akgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana iftira atanların bir kısmı belasını bulmuş olmalılar.Çünkü sayıları azalmış.Yorumlardan anlaşılıyor.Saygı değer haber7 yetkilileri tarafsızlık ve objektifliğinizden dolayı sağolun.
    Cevapla
  • Ertaç Akgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Buraya yazdığım her yazı yayınlansa ben sana yezidci olduğunu çok rahat anlatırdım.
    Cevapla
  • Ertaç Akgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Yezid yanlıları iftirada sınır tanımıyor.Zaten Kerbelada öyle oldu.İşte o tarz insanların huyundan bir damla bugun bazı insanlara sürülmüş.Bu tarz insanlar yezid yanlılığı yaptığını kendi kaynaklarına baksa bile görür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi açıkladı! Togg, otomotiv devi ülkede satışa çıkıyor
Bakan Şimşek tasarruf paketini açıkladı! 'Pes' dedirten çıkış: Asıl hedef CHP