Nijerya Devlet Başkanı'ndan grevdeki akademisyenlere: Gelecek nesiller için göreve dönün

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, eğitim bütçesinin yetersiz ve maaşlarının düşük olduğu gerekçesiyle greve giden akademisyenlere, gelecek nesilleri dikkate alarak işe geri dönmeleri için çağrı yaptı.

Nijerya Devlet Başkanı'ndan grevdeki akademisyenlere: Gelecek nesiller için göreve dönün
Nijerya Devlet Başkanı'ndan grevdeki akademisyenlere: Gelecek nesiller için göreve dönün
GİRİŞ 12.07.2022 15:05 GÜNCELLEME 12.07.2022 15:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Garba Shehu'nun yaptığı yazılı açıklamaya göre, Buhari, Kurban Bayramı kutlamaları için gittiği memleketi Daura'da iktidar partisi Tüm İlericiler Kongresi'nden (APC) valileri kabul etti.

Buhari, burada yaptığı açıklamada, ülkenin geleceğinin eğitim kurumlarının ve eğitimin kalitesine bağlı olduğuna dikkati çekerek, hükümetin akademisyenlerin durumunu anladığını belirtti.

Grevi devam ettiren akademisyenlere, tutumlarını yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulunan Buhari, "Yeter artık. Nesillere neler olacağını dikkate alın ve işe geri dönün." dedi.

Nijerya'daki akademisyenler, eğitim bütçesinin yetersiz ve maaşlarının düşük olduğu gerekçesiyle 14 Mart'ta 2 aylık "uyarı grevi" başlatmıştı. Hükümetten olumlu bir sonuç alamayan akademisyenler, grevi 3 ay uzatmıştı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • Erhan ergovan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yolsuzluk rüşvet. Muslukunu kesmiş olsa akademisyenlere de tatmin edici maaş verebilir. Lakin başta afrika ülkeleri olmak üzere ortadoğu ülkelerin hastalık rüşvet ve yolsuzluk. Avrupaya Kafir diyoruz yolsuzluk yok elhamdülillah Müslümanız diyoruz lakin yolsuzluk ta rüşvet de Müslüman ülkeler de kangren gibi bir türlü önlenemiyor olan halka oluyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu