NATO'dan flaş PKK açıklaması!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, PKK'nın İsveç ve Finlandiya dahil tüm AB üyelerince terörist kabul edildiğini, örgüte karşı iş birliğinin gayet makul ve önemli olduğunu söyledi.

GİRİŞ 14.07.2022 00:52 GÜNCELLEME 14.07.2022 10:04
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Parlamentosunun Avrupa Birliği (AB)-NATO iş birliği ve Madrid Zirvesi'nin sonuçları konulu oturumuna katıldı, vekillerin sorularını yanıtladı.

AB-NATO arasında yeni bir ortak bildirinin gündemde bulunduğunu belirten Stoltenberg, "En kısa zamanda bunun üzerinde çalışmaya başlayacağız." dedi. Stoltenberg, bildirinin AB ve NATO'nun belirlediği 74 ortak projenin uygulanması ve önceliklerin ana hatlarının belirlenmesi için önemli olduğunu söyledi.

Ukrayna'ya destek konusuna değinen Stoltenberg, "Şu anda odak noktası, Ukrayna'nın bağımsız ve egemen bir ulus olarak galip gelmesine yardımcı olmak için destek sağlamaktır. Odak, şimdi üyelik değil ama elbette yardım etmek, desteklemek ve savunma ile güvenlik kurumlarını modernize etmek için yaptıklarımız Ukrayna'yı bir noktada üyeliğe de yaklaştıracak." değerlendirmesini yaptı.

ÜÇLÜ MUHTIRA VE PKK'YA KARŞI İŞ BIRLİĞİ

Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğiyle ilgili "Üçlü muhtıra halka açık. Herkes okuyabilir. Her ne konuda anlaştılarsa orada yazıyor. Ne eksik ne fazla." ifadelerini kullandı.

Muhtıradaki ana mesajın, üç ülkenin terörle mücadelede daha fazla birlikte çalışacakları olduğunu belirten Stoltenberg, "PKK, AB'ye göre terörist bir örgüttür. PKK, İsveç, Finlandiya ve tüm AB üyelerince terörist kabul ediliyor. İstihbarat paylaşımı, birlikte çalışma ve iade taleplerine cevap verme, makul ve önemli." diye konuştu.

Stoltenberg, özellikle iade talepleriyle ilgili kararların iç hukuk ve Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi dahilinde yapılacağını ifade etti.

AP VEKİLLERİNE ÇAĞRI

İki ülkenin üyelik süreçlerinin tamamlanmasıyla ilgili Stoltenberg, şunları kaydetti:

"30 parlamentonun onaylamasına ihtiyacımız var. Ulusal parlamentolarınızdaki arkadaşlarınızla konuşarak, onları İsveç ve Finlandiya'nın katılımlarının mümkün olan en kısa sürede onaylanması için teşvik ederek bana yardım edebilirsiniz."

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 87
  • BESTO 1 yıl önce Şikayet Et
    DİKKAT EDERSENİZ PKK YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL EDİYORLAR. YAN KOLLARININ adı geçmiyo
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd yede söyle ve pkk ya yardımı kestir.
    Cevapla
  • konya grubu 1 yıl önce Şikayet Et
    bütün yorumcu arkadaşların ortak noktası bunlar yüzümüze gülüp arkamızdan iş çeviren tayfa ,nato mermer nato kafa =pkk=hdp= abd= iran=suriye=rusya=avrupa.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmicen batı bundan anlar
    Cevapla
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    SİZDE YALAN YALAN Başka bir şey yok SİZ İNSANLARI ÖLDÜRÜP KEYF . ÇATAN ahlaki DEYERİ olmayan ALLAH KORKUSU BİLMEYEN inancı olmayan her kötülük sapık düşüncenin kabul gördügü AVRUPA ALLAH IN İZNİYLE KIYAMETE kadar bizden uzak OLSUN cezasını belasını ALLAH TAN BULSUN İNŞALAH. AMİN AMİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil