Avrupa'da tarihi sıcaklar bekleniyor: Tahmin edilenden 25 derece fazla!

Avrupa tarihi bir sıcak hava dalgası yaşamak üzere, gelecek günlerde İngiltere’de hava sıcaklıklarının mevsim için normal kabul edilen sıcaklıklardan 20-25 derece daha yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Avrupa'da tarihi sıcaklar bekleniyor: Tahmin edilenden 25 derece fazla!
Avrupa'da tarihi sıcaklar bekleniyor: Tahmin edilenden 25 derece fazla!
GİRİŞ 14.07.2022 10:00 GÜNCELLEME 14.07.2022 10:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

19-22 derece aralığında gezinmesi ortalama kabul edilen Londra’da gelecek günlerde sıcaklık 40 dereceye kadar yükselecek. Ülkede Cambridge’de 2019 yılında ölçülen 38.7°C tarihi rekorun aşılması bekleniyor. İspanya, Fransa ve İtalya benzer şekilde, hatta Fransa’da çoğu merkezin tarihi sıcaklık rekorlarını kırması bekleniyor.

Özellikle 16-21 Temmuz tarihlerinde durumun vahameti üzerine Batı ve Güney Avrupa’da önlemler alınmış, halka güneş altında önemli durumlar haricinde bulunmamaları, orta yaşlı ailelerini kontrol etmeleri söyleniyor. Fransa’nın güney merkezlerinde açık alanlarda “soğutma merkezleri” kuruluyor.

Canlılar, ekinler ve su kaynakları için riskler taşıyan bu aşırı sıcaklıklar özellikle Fransa’da daha yüksek sesle gündem olan iklim krizi ile ilişkilendiriliyor. Afrika kökenli orta enlem sıcak havasının büyük Avrupa merkezlerini de Afrika kadar sıcak yapmasıyla ünlü bu hava hareketi yaz başından beri ikinci kez Avrupa’yı kavuruyor.

2003 yılında buna benzer sıcak hava dalgalarında Avrupa’da 72 bin insan hayatını kaybetmişti.

Türkiye 2022 yazında henüz bu denli şiddetli bir sıcakla karşılaşmadı fakat geniş ölçekli haritalarda, hava tahminlerinde 22-23 Temmuz’da Marmara ve Ege bölgelerinde aşırı sıcaklar yaşayabiliriz. Bir dalga halinde batıdan doğuya ilerleyecek sıcaklar bizi de avucuna alacak görünüyor. Şimdiye kadar geçirdiğimiz ortalama sıcaklıklardaki günlere, gölgelerin o ürperten serinine hasret kalabiliriz.

Yine de uzun bayram tatilinde olanlarımızı gelecek 4-5 gün önemli bir hava olayı beklemiyor, kıyılarda hava çoğunlukla güneşli (ama kuvvetli rüzgarlı) olacak.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 2
  • Koln ambulans 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha dunden tum ambulans soforleri alarm seviyesinde hatta izinde olanlara sms gitti. Pazatesi itibariyla 35 ve 40 derece ihtiyar ve kronik hastalar ve cocuklara ayri onem. Umarim cok etkilenen olmaz beddua bir turke ve muslumana yakismaz. Islam Baris dini kin dini degil .unutma burdada Haci Babalar ve Haci Analar var
    Cevapla
  • Kaburgacı Zihni 1 yıl önce Şikayet Et
    Antalya'ya gelmeyin. Kuzey kutbuna gidin kafir haçlılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?