Avrupa'da binlerce kişi sıcaktan hayatını kaybetti

Avrupa'da temmuz ayında bazı ülkelerde rekor kıran aşırı sıcaklar nedeniyle; can kaybı da geçen yıla göre önemli ölçüde arttı. Uzmanlar, Avrupa'da aşırı sıcaklardan ölen kişi sayısını belirlemenin zor olduğunu belirtti.

GİRİŞ 05.08.2022 09:06 GÜNCELLEME 05.08.2022 10:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Avrupa'yı vuran kavurucu sıcaklarda geçen ay binlerce kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Politico sitesinin hava durumu verilerine dayandırdığı habere göre, temmuz ayında bazı ülkelerde rekor kıran sıcaklarda geçen yıla göre can kaybı önemli ölçüde arttı.

Yeni sıcak hava dalgası gelecek günlerde Avrupa'yı etkisi altına alacakYeni sıcak hava dalgası gelecek günlerde Avrupa'yı etkisi altına alacak

Avrupa'da aşırı sıcak alarmı: Ölü sayısı bini geçtiAvrupa'da aşırı sıcak alarmı: Ölü sayısı bini geçti

Aşırı sıcaktan asfalt eridi, raylar büküldüAşırı sıcaktan asfalt eridi, raylar büküldü

İngiltere tarihinde ilk defa 40 dereceyi bulan sıcaklık ülkede büyük yangınlara yol açmıştı. Avrupa'nın birçok yeri temmuz ayı boyunca kuraklık ve orman yangınlarıyla mücadele etmişti.

Avrupa'nın çoğu ülkesinde veriler, temmuz ortasında hayatını kaybedenlerin sayısında artış olduğuna işaret ederken uzmanlar, bunun sıcaklık kaynaklı olduğunu savundu.

Almanya'da 18 Temmuz haftasında Kovid-19 vakaları dışında can kaybı, son beş yıla göre 3 binden fazla arttı.

İspanya ve Portekiz'de de 45 dereceyi bulan sıcaklarda ölümlerin hızla arttığı belirtildi. Temmuz ortasında İspanya'da son 5 yıldaki ortalamadan en düşük 2 bin 700, aşırı sıcakların vurduğu Hollanda'da da önceki yıllara oranla aynı dönemde 559 fazla ölüm kayıtlara geçti.

Aşırı sıcaklar ve susuzluğun solunum rahatsızlıkları çekenlerle kalp hastalarının yanı sıra Alzheimer gibi hastalıkları bulunan kişiler için risk faktörü olduğu kaydedildi.

Uzmanlar; Avrupa'da aşırı sıcaklardan ölen kişi sayısını belirlemenin zor olduğuna dikkat çekti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • mmed 1 yıl önce Şikayet Et
    bir kişi bile sıcaktan ölmez avrupada iklim değişikliği yalanı
    Cevapla
  • Dağdelen oğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı sıcaklarıyla boğuşan Avrupalılar, yazı Grönlanda geçirebilir. Putin gazı kesti., Kışın ne yapacaklar?
    Cevapla
  • Fırat Yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Son 10 yılda sapkınlığa desteği artıran sapık Avrupa ülkelerinin sonu Lut kavmi gibi olacak.Ahlaksızlığı koruma altına alıp,evrensel ahlak değerlerine savaş açan bu sapıkları Allah ıslah etsin.
    Cevapla
  • Adil Düzen* 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iyi günleriniz şımarık Avrupa!!!
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar bizim güney ve güneydoğu illerimizde yaşasalardı toplu kıyıma uğrarlardı herhalde. ne kadar dayanıksız insanlar anlaşılır gibi değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!