550 kadın Uber'e cinsel saldırı suçundan dava açtı

Uber için çalışan sürücüler tarafından cinsel saldırıya uğradığını iddia eden 550 kadın şirkete ABD'de dava açtı.

550 kadın Uber'e cinsel saldırı suçundan dava açtı
550 kadın Uber'e cinsel saldırı suçundan dava açtı
GİRİŞ 14.07.2022 22:50 GÜNCELLEME 14.07.2022 22:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kadınlar birçok eyalette taksi paylaşım hizmeti sunan uygulamayı kullanarak eşleştirilen sürücüler tarafından "kaçırıldıklarını", cinsel saldırıya ve tecavüze uğradıklarını, cinsel olarak hırpalandıklarını, istemleri dışında hapis tutulduklarını, takip edildiklerini, tacize ve saldırıya uğradıklarını iddia etti. 

Cinsel saldırı davası San Francisco'daki mahkemeye Slater Slater Schulman hukuk bürosu avukatları tarafından sunuldu. 

Firma, 150'den fazla potansiyel davanın da aktif şekilde soruşturulduğu bilgisini verdi. 

Davanın, Uber Belgeleri olarak adlandırılan ve şirketin 2013-2017 yılları arasında yasa dışı şekilde üst düzey siyasetçilere yönelik kulis yaptığını ortaya çıkaran 124 binden fazla belgelerin gündeme düşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Uber'in geçen ay ABD'de yayımladığı güvenlik raporunda, 2020'de aralarında 141'i tecavüz olmak üzere 998 cinsel saldırı vakası gerçekleştiği yer almış, 2019-2020 arasında da 3 bin 824 cinsel saldırı bildirimi alındığına dikkat çekilmişti.  

KAYNAK: EURONEWS
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • R. Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum da überi suçlamak ülke gündemine girmemesi için herşey yapılıyor. Bu haberi birde taksi olayları için yapın sonuç ne çıkıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!