ABD'li eski danışmanın darbe planı itirafına BM'den tepki

Birleşmiş Milletler (BM), eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un başka ülkelerde darbe planlamalarını destekledikleri yönündeki demecine tepki gösterdi.

GİRİŞ 15.07.2022 11:49 GÜNCELLEME 15.07.2022 11:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, New York'ta gazetecilere verdiği demeçte, "Genel bir kural olarak, elbette, ülkelerdeki herhangi bir demokratik olmayan güç transferine karşı durduğumuz açıktır." dedi.

Gazetecilerin Bolton'un açıklamaları doğrultusundaki sorularını yanıtlayan Haq, "BM, hangi ülke olursa olsun, herhangi bir demokratik olmayan yetki devrine karşı olduğunu teyit eder." ifadesini kullandı.

Türkiye'yi de tehdit etmişti! John Bolton: Başka ülkelerde darbe planlarına yardım ettimTürkiye'yi de tehdit etmişti! John Bolton: Başka ülkelerde darbe planlarına yardım ettim

Sözcü Yardımcısı, bu pozisyonun askeri darbe içerip içermediği sorusuna cevaben, "Evet, elbette." yanıtını verdi.

BM'nin açıklaması, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un bir televizyon programında, ABD dışındaki "darbe planlamalarına" kişisel olarak katıldığını beyan ettiği konuşmasına yanıt olarak geldi.

Bolton, 12 Temmuz'da CNN kanalındaki bir röportajında, ABD dışındaki "darbelerin planlanmasına" dahil olduğu itirafında bulunmuştu.

Kongre baskını hakkında yorum yapan Bolton, sunucunun, "Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok." sözleri üzerine, "Burada değil de başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    o tepkiyi sen al dür bük sok arka cebine
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş Milletler DEĞİL !!! Doğrusu : Birleşmiş Amerika Yanlısı Milletler ... (sadece TEPKİ göstermişler)
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Öl Bolton,bağıra bağıra hem de!.
    Cevapla
  • Cansuyu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı soysuzlar size kim inanır.
    Cevapla
  • #avşarın delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    tabiki kadir inanır
    Cevapla
  • Bahadır 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç merak etmeyin yakında ABD de darbe olacak inşallah.... Bunca masum insanların kanı yerde kalmayacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti