Hollanda ordusu, Ukrayna askerlerini İngiltere'de eğitecek

Hollanda ordusunun, ağustos ayından itibaren Ukrayna askerlerini İngiltere'de eğitmeye başlayacağı açıklandı.

Hollanda ordusu, Ukrayna askerlerini İngiltere'de eğitecek
Hollanda ordusu, Ukrayna askerlerini İngiltere'de eğitecek
GİRİŞ 16.07.2022 03:25 GÜNCELLEME 16.07.2022 03:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hollanda Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 10 bin Ukraynalı askere 4 haftalık eğitim verileceği belirtildi.

İngiltere'nin bu hafta itibarıyla başladığı temel askeri eğitim, nişan eğitimi ve ilk yardım eğitimlerine Hollanda ordusunun ağustos ayından itibaren dahil olacağı kaydedilen açıklamada, gruplar halinde yapılacak eğitimlerin 3-4 aylık süre içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğü, Hollanda donanma personelinin de eğitime destek sağlayacağı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollongren, Ukrayna'nın Vinnitsa kentinde 22 sivilin öldürülmesi olayını hatırlatarak, "Ukrayna-Rusya savaşı altıncı ayına giriyor ve yavaşlamış olsa da Rusların Donbas’taki ilerlemesi hala sürüyor. Rusların saldırılarını durdurmak için batılı devletlerin Ukrayna’ya yardımı çok önemli." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna askerlerini bunlar mı eğitecek? Bosna'da müslüman kardeşlerimizin katliyamına nasıl göz yumduklarını unutmadık.ALLAH hollanda askerlerini kahretsin
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Egit donat oldur oldurt... harika bi strateji yarim asirdan fazladir uygulaniyo. Olecek adama yurtdisi turist gezisi yalandan beka egitimi 2500 dolarda cukka. Hacli stratejisi once samanda yatir ac birak Son iki gun kustuyunde yatir kus sutunu eksik etme. Sonra tahta istavrozu eline tutustur cennetten rezervasyon yaptir.
    Cevapla
  • IBOOOWIEN 1 yıl önce Şikayet Et
    neden ukranyada egitemiyormu pis hollandalilar ayni bosnalilarin ellerinden silahlarini alip sirp kasaplarina teslim etmeyi iyi bilirler
    Cevapla
  • gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    hollandalı savaşmayı biliyormu kaldı ki ukraynaya belletecek lan olum get ha
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık