Uganda'da 370 milyar dolar değerinde maden rezervi keşfedildi

Uganda'nın Busoga bölgesinde tahmini değeri 370 milyar dolar olduğu açıklanan nadir toprak elementleri bulundu.

Uganda'da 370 milyar dolar değerinde maden rezervi keşfedildi
Uganda'da 370 milyar dolar değerinde maden rezervi keşfedildi
GİRİŞ 16.07.2022 21:37 GÜNCELLEME 16.07.2022 23:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başkent Kampala'da düzenlenen maden konferansında, ülkede itriyum, galyum ve skandiyum gibi nadir toprak elementlerinin keşfedildiği duyuruldu.

Çeşitli ülkelerden madencilik ve yardımcı endüstrilerdeki potansiyel yatırımcıları bir araya getiren maden konferansında kamuoyuna duyurulan rezervin büyüklüğünün 300 milyon ton olduğu kaydedildi.

Enerji ve Maden Geliştirme Bakanı Ruth Nankabirwa, yaptığı açıklamada, nadir toprak elementlerinin üretiminde Çin'in dünya piyasasına hakim olduğunu belirterek, "Bu keşif, Uganda'nın sanayileşmesini sağlayacak ve bizi uluslararası arenada kilit bir konuma taşıyacak." dedi.

Uganda madenlerinin sürdürülebilir bir şekilde araştırılmasını ve işletilmesini sağlayacaklarını aktaran Nankabirwa, 2024'e kadar çalışmaları tamamlayarak madenleri çıkartmaya başlayacaklarını ifade etti.

Ugandalı madencilik şirketi yetkilisi David Kyagulanyi, yerel basına yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar yürütülen fizibilite çalışmaları maden için daha fazla yatak olasılığının olduğunu gösteriyor." şeklinde konuştu.

Nadir toprak elementleri, otomobil ve uçak parçalarının yapım ve imalatının yanı sıra elektronik devrelerin üretiminde kullanılıyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Salih Tuğra 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık oldu Uganda'ya. Yakında bir çok Avrupalı ve Amerikan dışişleri ziyaretler gerçekleştirir. Sonra Uganda halkı demokrasi ister ve bir darbe gerçekleşir. Sonrası malum.
    Cevapla
  • millet 1 yıl önce Şikayet Et
    uganda yandi...
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Umarım birileri o elementlere çökmez. Yoksa Afrika ve Ortadoğuda maden yatağımı, enerji kaynakları mı yok. Kimlere yarıyor?
    Cevapla
  • Ferşad 1 yıl önce Şikayet Et
    İlerki günlerde baş şeytan amerika ve uşakları kabile çatışmaları işidi hemen devreye sokar sonra sizi koruyalım diye çökerler ülkeye
    Cevapla
  • Banknot 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık nadir olmaktan çıktı :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?