Başkan Erdoğan'dan net uyarı: İyi bir görüntü vermiyorlar! Kendileri bilir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, NATO üyeliğiyle ilgili İsveç ve Finlandıya'yı bir kez daha uyardı.

GİRİŞ 18.07.2022 18:12 GÜNCELLEME 18.07.2022 19:28
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YA UYARI

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili konuşan Başkan Erdoğan, ''Şartlarımızı yerine getirmek için gerekli adımları atmamaları halinde süreci donduracağımızı hatırlatmak istiyorum. İsveç'in iyi bir görüntü vermediğini görüyoruz. Türkiye olarak duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir.'' ifadelerini kullandı.

Son yapılan Kabine Toplantısı'ndan bu yana yurt içinde ve yurt dışında pek çok programa katıldıklarını, görüşmeler gerçekleştirdiklerini, yürütülen çalışmaları da yakından takip ettiklerini dile getiren Erdoğan, Türkiye'ye eser kazandırmak, vatandaşlara hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışmayı sürdürdüklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Haziran'daki Kabine Toplantısı'nın ertesi günü NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil etmek üzere İspanya'ya gittiklerini anımsatarak, Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle önemli bir dönemde yapılan zirvede Türkiye'nin küresel ve bölgesel krizler konusundaki yaklaşımlarını en üst düzeyde dile getirdiklerini vurguladı.

NATO'nun genişleme politikasının Türkiye'nin hassasiyetleri çerçevesinde yürümesi konusunda gayet açık ve kesin bir tavır ortaya koyduklarının altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri sürecinin başlaması için masaya getirdiğimiz şartların kabulü üzerine şartlı onayımızı üye ülkelerle paylaştık. Bu ülkelerin şartlarımızı yerine getirmek için gereken adımları atmamaları halinde süreci donduracağımızı buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ana muhalefetin, yavru muhalefetin öyle veya böyle değişik değişik bir şeyler söylemesi biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bizi bağlamaz. Özellikle İsveç'in bu konuda iyi bir görüntü vermediğini görüyoruz. Bizim Türkiye olarak bu konuda duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir."

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi rusya saldır isvec e finlandiya ya bak ikiyüzlü natoya girecekler..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Küçücük bir ermanistanın israelin dünyada güçlü lobi fsliyetleri var biz de dış işlerimizde çok da etkin sinirlenmeden bıkmadan yılmadan sabırla dış ilişkilerimizde ki problemlemlerimizi giderecek siyasilerinde cemaatlerinde etkisi altında olmayan tek amaçları güçlü bir türkiye olan vatan aşığı fertler yetiştirmeli ve dış ilişkilerimizi bu tecrübeli personellere yaptırmalıyız.
    Cevapla
  • Kroo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar siyasetten anlamıyor ben olsam baktım hala aynı tavirdalar süre veririm misal 1 ay yapmıyorum ek şart koyarım örneğin bundan sonra hem iade hemde yıllık kazancınızı yüzde 10 u . Ve yine 1 ay yjne mi yok yüzde 20 . Şartın Şartın ise yapana kadar hep ek şart ya girer ya giremez ama şartlar dan geri taviz verilmeyecek ve süre uzadıkça artırılacak. Yap siyasetin i böyle bak nasıl gönderiyor iadeli tahahutlu
    Cevapla
  • hasan el-hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    senin Allah ına gurban
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne uyarıyorsun. Maddenin 1 tanesi çiğnendiyse iş bitmiştir. Bizim sorunumuzmu. Konu kapanmıştır de geç.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri