Reuters: ABD, 24 saat içinde İran'ı vurabilir

ABD Başkanı Trump, dün yaptığı açıklamada İran'a yardımın yolda olduğunu söylemişti. Reuters'ta yer alan haberde, ABD'nin 24 saat içinde İran'ı vurabileceği öne sürüldü.

GİRİŞ 15.01.2026 00:02 GÜNCELLEME 15.01.2026 14:20

Son dakika haberi: İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Batılı bir askeri yetkili, tüm işaretlerin ABD'nin İran'a saldırısının yakın olduğunu gösterdiğini söyledi. Avrupalı iki yetkiliye göre ise ABD İran'ı 24 saat içinde vurabilir. İran yönetimi, İslam Cumhuriyeti'nin şimdiye kadar karşılaştığı en kötü iç karışıklığı bastırmaya çalışırken, Tahran, ABD Başkanı Donald Trump'ın hükümet karşıtı protestocular lehine müdahale tehditlerini engellemeye çalışıyor.

ABD ÜSLERDEKİ PERSONELİNİ GERİ ÇEKİYOR

ABD'li bir yetkili yaptığı açıklamada, üst düzey bir İranlı yetkilinin Tahran'ın komşu ülkeleri Washington'ın saldırısı durumunda Amerikan üslerini vuracağı konusunda uyardığını söylemesinin ardından, ABD'nin Orta Doğu'daki üslerinden bazı personeli geri çektiğini belirtti. ABD'nin ardından İngiltere de Katar'daki ABD üssü El-Udeyd'deki askerlerini geri çekmeye başladı.

Batılı bir askeri yetkili Çarşamba günü Reuters'e verdiği demeçte, "Tüm işaretler ABD'nin bir saldırısının yakın olduğunu gösteriyor, ancak bu yönetim herkesi tetikte tutmak için böyle davranıyor. Öngörülemezlik stratejinin bir parçası" dedi. İki Avrupalı ​​yetkili, ABD'nin askeri müdahalesinin önümüzdeki 24 saat içinde gerçekleşebileceğini söyledi. 

KAYNAK: GAZETE OKSİJEN
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Ramazan 1 ay önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz it dalaşı yapıyor lar İran rejimi korumak için Amerika ve İsrail e hizmet ediyor
    Cevapla
  • Ercan 1 ay önce Şikayet Et
    İran Amerika ya hizmet ediyor karşı ligi bu mu
    Cevapla
  • Cahil vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    O bombalar senin başına düşer inşaAllah. PİS HAYDUT.
    Cevapla
  • Hans 1 ay önce Şikayet Et
    Miyauuuuu he heeee 24 dakikada İran telavivi vurur.. hemde karadan...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Birliğin bozulduğu yerde düşman kapıyı çalmadan girer müslümanlar birlik olun İran yanlız değildir kahrolsun emperyalistler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran duyurdu: "560 ABD askeri öldü ya da yaralandı"
Türk kulüpleri mağaza gelirlerinde devlerle kapışıyor: İlk 20'de 3 takım