ABD yapımı 7 Abrams tankı askerlerin eğitimi için Polonya'da

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, Polonya askerlerinin eğitimi için ABD yapımı 7 Abrams tankının ülkeye geldiğini açıkladı.

ABD yapımı 7 Abrams tankı askerlerin eğitimi için Polonya'da
ABD yapımı 7 Abrams tankı askerlerin eğitimi için Polonya'da
GİRİŞ 18.07.2022 22:39 GÜNCELLEME 18.07.2022 22:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Błaszczak, Twitter hesabında, Polonyalı askerlerin eğitim göreceği Abrams tanklarının ülkede olduğunu duyurarak, Polonya'nın ABD'den sipariş ettiği 250 tankın ilk partisi geldiğinde bu araçları kullanmaya hazır olacaklarını paylaştı. Polonya Savunma Bakanı, "Polonya, tehdit edici bir durumda, saldırganı caydıracak modern ve güçlü bir kuvvete sahip olacak" ifadesini kullandı.

Błaszczak, geçen hafta devlet yayın kuruluşu Telewizja Polska'ya verdiği demeçte, Polonya hükümetinin "Polonya ordusunun savunma kabiliyetlerini önemli ölçüde güçlendirecek" bir anlaşmayla "ABD ile 116 adet kullanılmış Abrams tankının satın alınmasına ilişkin bir sözleşme üzerinde anlaştığını" duyurmuştu.

Polonya nisan ayında da ABD'den 250 yeni Abrams tankı satın almak üzere 4,74 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamış, yetkililer bu anlaşmayı ülkenin savunmasını güçlendirmek için önemli bir adım olarak nitelendirmişti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 3
  • Yurdum 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi de Polonya'ya gaz veriyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş çıkart sonra silah sat. Hertürlü zeminden faydalanmakta abd.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Bit pazarina ikinci el silah pazarina nur yagdi. Az kullanilmis tank 20 milyon dolar az kullanilmis siha hasarsiz 10 milyon euro muayyer uydu 250 milyon dolar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
6-8 Ekim olayları davasında tahliye kararlarına itiraz
CHP'li İBB, kurul kararını yok saydı: Cemevine ‘hassasiyet’, tarihi camiye ‘ret’