Hamaney'den NATO'ya: Rusya harekete geçmeseydi savaş başlatacaklardı

İran dini lideri Hamaney, NATO'yu hedef alarak, "Ukrayna konusunda Rusya harekete geçmeseydi karşı taraf (NATO) savaş başlatacaktı" dedi.

Hamaney'den NATO'ya: Rusya harekete geçmeseydi savaş başlatacaklardı
Hamaney'den NATO'ya: Rusya harekete geçmeseydi savaş başlatacaklardı
GİRİŞ 20.07.2022 12:10 GÜNCELLEME 22.07.2022 12:52
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran ve Rusya'nın uzun vadeli işbirliğinin her iki ülke için de faydalı olduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü işgale dair de konuşan Hamaney, "Savaş düşmanca, çetin bir meseledir ve İran İslam Cumhuriyeti asla sıradan insanların savaşlardan etkilendiğini görmekten yana değildir. Ancak Ukrayna konusunda Rusya harekete geçmeseydi karşı taraf savaş başlatacaktı" dedi.

İran'da düzenlenecek Astana formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı'na katılmak üzere başkent Tahran'a gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran lideri Ali Hamaney ile bir araya geldi.

"NATO TEHLİKELİ BİR OLUŞUMDUR"

NATO'nun tehlikeli bir oluşum olduğunu söyleyen Hamaney, "Batı, güçlü ve bağımsız bir Rusya'ya tamamen karşıdır. NATO'nun önü açılırsa, hiçbir sınır tanımayacak. Ukrayna'da durdurulmasaydı, daha sonra benzer bir savaşı Kırım'da başlatacaktı" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Farklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizler hep birbirimize düşman olduk iyi başardılar düşmanlar oysa birlik zamanı topraklarımızı korumalı Rusya İran gibi ülkelerden birlik olmaliyiz bana göre tek tek parçalayarak bölme hedefleri bizide iranida Rusya'yı da zor ama hedef o
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye hipersonik füze açil üretmeli moskovayi vuraçan menzili olmalı bağımsızlık fuzede
    Cevapla
  • Dwse 1 yıl önce Şikayet Et
    Polanya romanya rusyaya tehtit degilmi ukrayna daha kolay av
    Cevapla
  • Tüzgari 1 yıl önce Şikayet Et
    Şsrail ile türkiye savaşsa iran pkk ile bize saldırır bınlar şii sapıkları girin içlerine sünnilere olan kinleti vaw
    Cevapla
  • 4. Abdulhamid 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce isgal ettiğin Guney Azerbaycan topraklarından çekil. Amerikayla hangi pazarlıklar sonucu Azerbaycanı ikiye böldünüz biz iyi biliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...