CIA Başkanı'ndan Erdoğan için 'hokkabaz' benzetmesi

ABD'nin Tahran'da yapılan 3'lü zirveden duyduğu rahatsızlık, CIA Başkanı William Burns tarafından dile getirildi. Aspen Güvenlik Forumu'nda Erdoğan'ın zirveye katılımıyla ilgili soruyu yanıtlayan Burns, "Erdoğan hokkabazlıkta ustadır" dedi.

CIA Başkanı'ndan Erdoğan için 'hokkabaz' benzetmesi
CIA Başkanı'ndan Erdoğan için 'hokkabaz' benzetmesi
GİRİŞ 23.07.2022 10:44 GÜNCELLEME 23.07.2022 10:44
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, Colorado'da düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu'nda, Ukrayna Savaşı'nın gidişatına ve ABD dış politikasına dair değerlendirmelerde bulundu.

Mitchell, 19 Temmuz'da Tahran'da yapılan Astana Formatında 7. Üçlü Zirve Toplantısı'yla söze başladı.

Hamaney'den NATO'ya: Rusya harekete geçmeseydi savaş başlatacaklardıHamaney'den NATO'ya: Rusya harekete geçmeseydi savaş başlatacaklardı

Putin'in İran dini lideriyle görüşmesinde Hamaney'in "Eğer siz hamle yapmasaydınız, karşı taraf (NATO) savaşı başlatacaktı" sözlerini hatırlatan Mitchell, "Düşmanlarımızın bu yeni ve daha güçlü ittifakı ne tür anlamlar taşıyor?" sorusunu yöneltti. CIA Başkanı Burns, ağır şekilde yaptırıma uğrayan iki ülke olarak Rusya ve İran'ın birbirine ihtiyaç duyduğunu, yaptırımları aşmak için birlikte çalıştığını ancak bunun birbirlerine güvendikleri anlamına gelmediğini söyledi. Burns bunu enerji piyasasında rakip olmalarına ve birbirinden farklı düşen bazı tarihsel ihtiraslara sahip olmalarına bağladı.

Aydınlık gazetesinden Işıkgün Akfırat'ın haberine göre Mitchell, zirveyle ilgili ikinci olarak "NATO üyesi Türkiye'nin Tahran'daki olağanüstü zirveye katılması hakkında ne kadar endişelenmeliyiz?" diye sordu. Burns bu soruya, "Türkiye ve Erdoğan, hokkabazlıkta oldukça iyiler, ustalar. Çok sayıda görünüşte çelişkili ilişkiyi bir arada götürüyorlar" sözleriyle yanıt verdi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 67
  • Raaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ecnebi milleti böyledir . Emirlerini yerine getirirsen iyisin. Ters düştünmü hokkabaz. Bu ecnebiler seni eleştiriyorsa ülkem adına iyi yoldayız demektir.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanlar konuşuyorsa Hokkabazlik bile korkutuyor demek Devriniz kapaniyor az kaldı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür. Büyük şeytan Amerika gerçek yüzünü bu sefer saklamamış. Dolayısıyla Türkiye ye olan düşmanlığını kusmuş.
    Cevapla
  • Burak güzel 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz hokkabaz abd biz medeniyetiz
    Cevapla
  • İhtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye?!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor