Türkiye panikletti, Yunanistan anti-SİHA sistemleri kurmaya başladı!

Türkiye'nin SİHA ve İHA'ları Yunanistan'ı iyice panikletti... Ekathimeri, Yunanistan'ın Ege'deki adalara anti-SİHA sistemleri kurduğunu yazdı.

GİRİŞ 21.07.2022 10:20 GÜNCELLEME 21.07.2022 10:34
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye karşı ardı ardına provokartif girişimlerde bulunan Yunanistan'ın yakın zamanda ABD ve İsrail'den aldığı ve almayı planladığı silahlar dikkat çekiyor. Alınan silahlar ise Yunan ve ABD basınında geniş yer buldu. Yunanistan Parlamentosu bu ay başında ABD'den üç MQ-9B Sea Guardian silahlı insansız hava aracı (SİHA) alma kararını onadı.

MALİYETİ 400 MİLYON DOLAR

ABD kökenli uluslararası savunma yayın organı The Defense Post'a göre Yunanistan'in SİHA paketi için yaklaşık 400 milyon dolar ödeyeceği ifade edilmekte. Yunan Ekathimerini gazetesi de Atina Ege'deki adalara, gizli ve kritik noktalara Anti-SİHA sistemleri kuruyor. Sistemin İsrail'in hava sahasını koruyan Demir Kubbe'nin SİHA karşıtı şekilde yeniden düzenlenmiş hali olduğu belirtildi. Hedef ise Türkiye'nin havacılıktaki gözbebekleri Bayraktar ve ANKA SİHA'larını etkisiz kılmak.

ABD PİYON OLARAK KULLANDI

ABD'nin en etkili savunma yayın organlarından Breaking Defense'de ,Yunanistan'ın ABD'den ilk etapta 20 adet F-35 savaş uçağı alacağının açıklanmasının ardından konu hakkındaki uzmanların görüşlerine yer verildi.

ABD'de çok sayıda düşünce kuruluşunun önde gelen Türkiye uzmanlarından olan Nicholas Danforth konu hakkında şu düşüncelerini dile getirdi:

"F-35'lerin Yunanistan'a satışı Ankara'yı öfkelendirecektir. Türkiye'de, ABD'nin Türkiye'yi kontrol edebilmek için Yunanistan'ı piyon gibi kullandığı yönünde bir söylem yükseliyor ve ABD-Yunanistan ilişkilerinin derinleşmesi endişe yaratıyor."

'EKONOMİSİ F-35'LERİ KALDIRMAZ'

Görüşlerine başvurulan uzmanlar, Yunanistan ekonomisinin halen çok kırılgan olduğunu F-35'lerin ödemesinin nasıl yapılacağının belli olmadığını vurgulayarak "Bir F-35 uçağının maliyeti en az 78 milyon dolara mal oluyor. En iyi durumunda bile Yunanistan'ın F-35 filosuna sahip olması oldukça zorlayıcı" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • Fatih k 1 yıl önce Şikayet Et
    Anti kuntiiii işlerle uğraşmayın boşuna ;))) Sizi kurtaramayacak Geliyoruz suyu isitin
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanın durumu,iffet filmindeki müjde ar ın durumu ile aynıdır.
    Cevapla
  • Selami Uçar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizle anlaşıp ortak gaz, petrol, hidrokarbon vb. çıkartsa ve kazandığı paraya baksa kimsenin sesi çıkmaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Oher gün siha reklamı yaparsak düşmanında tedbir alması gayet doğal. En güçlü silah gizli silahtır en başarılı operasyon beklenmedik zamanda aniden yapılandır. Biz silahımızı da tanıtıyoruz operasyona gideceğimizi de aylar öncesi defalarca söylüyoruz
    Cevapla
  • Mehmet V. 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsunuz ki gizlimiz olmadığını tüm gücümüzü ifşa ettiğimizi. koca koca adamlar akıl edememiş bi sizin aklınıza germiş. tebrikler
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Korku, uykusuzluk stres en büyük orduyu bile çökertir. Yanış kararlar aldırır. Gerçek ordular buna dayanıklıdır. Savaşçı hatta dini bu yönde olan milletler buna iki kat dayanıklıdır. 40 yıldır bu millet her türlü baskının üstesinden geldi kolay değil düşman göstere göstere geliyor. Sabır işi...
    Cevapla
  • GERÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    İYİDE BİZİM sinyal karıştırıcılar devreye girince onların bu sistemleri 1 m önünü göremez
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsunuz. Lakin, Yunanistanın taciz uçuşları olduğu zaman, bu sinyal karıştırıcıları neden kullanmıyoruz.? Bir iki tanesini düşüreceksin yada kendi uçağıyla kendi üslerini vurduğunda anlayacak Türkiyenin gücünü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...