Almanya'da kaos: Türkiye'den beklenildiği kadar başvuru yapılmadı

Almanya'nın havalimanlarında yaşanan kaosu sona erdirmek için Türkiye'den geçici sözleşmeyle eleman alınması sürecinde pürüzlerin ortaya çıktığı, Türkiye'den umulduğu kadar başvuru gelmediği kaydedildi.

Almanya'da kaos: Türkiye'den beklenildiği kadar başvuru yapılmadı
Almanya'da kaos: Türkiye'den beklenildiği kadar başvuru yapılmadı
GİRİŞ 22.07.2022 12:08 GÜNCELLEME 22.07.2022 12:09
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Die Welt'e konuşan Alman Havalimanları Birliği (ADV) Başkanı Ralph Beisel, Türkiye'den umulan başvuruların gelmediğini belirterek havaalanlarındaki durumun normalleşmesinin ekim ayını bulabileceğini kaydetti.

Havalimanlarındaki personel eksikliğine geçici çözüm olarak Türkiye ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere 2 bine kadar taşeron işçinin sınırlı süreli bir sözleşmeyle Almanya'da istihdam edilmesi planlanmıştı.

Hükümet, özellikle bagaj ve check-in işlemlerinde çalıştırılması öngörülen yabancı personel için çalışma ve oturum izin süreçlerinin hızlandırılacağını, ancak adayların yürürlükteki sicil kontrollerine tabi olacağını ve güvenlikten feragat edilmeyeceğini vurgulamıştı.

Frankfurt Emniyet Müdürlüğü sözcüsü, Die Welt'e yaptığı açıklamada Frankfurt Havalimanında çalışmak üzere Türkiye'den herhangi bir başvuru dosyasının kendilerine ulaşmadığını belirtti.

Die Welt gazetesi, Berlin, Düsseldorf ve Münih havalimanları için de henüz bir başvuru yapılmadığını kaydetti.

Diğer yandan havacılık sektörünün, işe alımların hızlandırılması için sicil kontrol sürecinin hızlandırılması talebi resmi makamlardan kabul görmedi.

Pandemide havayolu şirketleri ve havalimanlarının personel sayılarında kesintiye gitmesi nedeniyle binlerce uçuş iptal edilirken gecikmeler ve bagaj hizmetlerinde aksaklıklar yaşanıyor.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • İnfo 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da adammı kalmamış da türkiye den talep ediyorlar yanlış duymuş olabilirim 4.000 euro maaş vereceklermiş verdiği para Türkiye şartlarında iyi para ama sen türkiye den geldin diye kirayı Türk parası yada Türkiye şartlarında almayacak kira elektrik su doğalgaz onda da kriz var Rusya avrıpaya gaz akışını kesti geçim bedeli elde birşey kalmayacak sağlık imkanı desen ne olduğunu bilmiyoruz millet ameliyat olmaya Türkiye ye geliyor bu teklifin nesi cazip bizim ülkemiz işini bilene Almanya oldu vesselam
    Cevapla
  • cml 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de zaten kaos var Almanya'da da varsın olsun
    Cevapla
  • Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen başvur durma, Hamallık hoşuna gitmiş durma,başkasını ne yapacaksın...
    Cevapla
  • turla 1 yıl önce Şikayet Et
    gitmesinler diye ugraşıyorlar siz kavga edip durun almanyanin taşı topragı altın ülkemiz alım gücü bitti almanyada yaşam şartı insana saygı var
    Cevapla
  • Bir gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya F.furt D.dorf ve diğer hava limanlarına işçi alma çağrısında bulunuyor! Almanya heveslileri hiç durmayın hemen baş vuruda bulunun teklif gelirse hemen gıdin ! Çok para var aklınıza ne gelirse Euro’mu dersin Dolarmı dersin ! Uçaklar geceleri havadan çuval çuval para atıyor . Biz gurbetçiler yani( Almancılar) euro toplamadan bezdik osandık birazda heveslileri gitsin euro toplasın caddeler sokaklar hep euro saçılı. Yani ( juro) on dönüm bostan yan gel yat Osman.saygılarımla!!!
    Cevapla
  • Abduramam 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem memmum degilsin dön ülkene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!