Almanya'da çöpten 'gizli belge' çıktı!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve eşi Britta Ernst'in Potsdam'daki evlerinin yakınındaki çöplerde G7 zirvesiyle ilgili belgeler bulunduğu öne sürüldü.

Almanya'da çöpten 'gizli belge' çıktı!
Almanya'da çöpten 'gizli belge' çıktı!
GİRİŞ 24.07.2022 03:27 GÜNCELLEME 24.07.2022 03:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve eşi Britta Ernst'ün Potsdam'daki komşuları dairelerinin yakınındaki çöpte içinde G7 zirvesine ait konuşma metinlerinin olduğu da öne sürülen belgeler buldu. Bu belgelerin çoğu normal şartlarda 'devlet sırrı' olarak sayılıyor.

Spiegel'in haberine göre, içinde hassas bir belgenin de yer aldığı çöpler, Bavyera'daki G7 zirvesinden kısa bir süre sonra ortaya çıktı.

Üzerinde devlet ve hükümet başkanlarının fotoğraflarını ve 'kısa profillerinin' de yer aldığı belgeler çöpte bulundu. Ek olarak, Dışişleri Bakanlığı'nın 'gizli bilgi - sadece resmi kullanım için' olarak sınıflandırdığı bir belge de bu çöplerin arasında yer aldı.

Bu tür belgelerin çöp kutusuna atılmaması politikada katı kurallar arasında yer alıyor. Gazeteye göre, bu tür belgelerin "her zaman yetkisiz bilgi ve erişime karşı güvence altına alınması şart" olarak görülüyor.

Spiegel haberinde Olaf Scholz'a tepki göstererek "Sayın Şansölye zannediyoruz ki atık yönetimi konusunda pek başarılı değil. Komşular bulabiliyorsa ajanlar da bulabilir" yorumunda bulundu.

Hükümet yetkililerinden ise konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

KAYNAK: DER SPİEGEL
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Avtupa ulkelerinin hepsi abd dahil , piyon ulkelerdir onu yoneten bir yapi vardir islerine geldigini indirir islerine geldigini cikartirlar . Bu duzen boyle gelir erdogan gibi biri gelmedigi surece boylede gider . Erdogan gibi biri geldigindede bedel oder .
    Cevapla
  • dogrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    kumpas olmali. bu adam titiz ve detayci bir devlet adami gecmisi olan biri. boyle bir hatayi yapmis oldugunu sanmiyorum. onu indirmeye calisanlar vardir mutlaka bunun arkasinda.
    Cevapla
  • Temel Reis* 1 yıl önce Şikayet Et
    Parlementer sistemin kurbanı olacak gözüküyor.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız tepedekilerle ilişkilerinde tebliğ vazifesini çok iyi yapmakta lakin siyonistler bundan çok rahatsızlar Reisimiz kiminle iyiyse onu bir şekilde indirmek istiyorlar.
    Cevapla
  • Adil Düzen* 1 yıl önce Şikayet Et
    Scholz Türk dostu olduğu haberi çıkınca ayağını kaydırmak için yapılmasın kumpas da olabilir başkası atmış olamaz mı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar müthiş gelişmeyi açıkladı: 2  ay içinde prototiplerini üreteceğiz
Çanakkale Savaşları'ndan kalma 109 yıllık batıklar görüntülendi