Prens Selman'ın çılgın projesinin planları açıklandı

Suudi Arabistan'da çöl şehri Neom ile entegre şekilde inşa edilmesi planlanan 120 kilometre genişliğinde ve yaklaşık 500 metre yüksekliğindeki çöl gökdeleninin ayrıntıları belli oldu.

Prens Selman'ın çılgın projesinin planları açıklandı
Prens Selman'ın çılgın projesinin planları açıklandı
GİRİŞ 25.07.2022 03:07 GÜNCELLEME 25.07.2022 03:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Son dönemde ilkelerini çekici hale getirmek için bir hayli çaba harcayan Arap liderler sınırları zorlamakta kararlı.

Daha önce çölün ortasında kurulan onlarca şehir ve yüzlerce devasa gökdelenden sonra Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın projesi Mirror Line'ın planları açıklandı.

120 kilometre genişlikte 500 metre yükseklikte

75 mil (120 km) genişliğinde ve 1.600 feet (480 metre) uzunluğunda planlanan yapı çığır açacak cinste.

1 trilyon dolarlık maliyet

1 trilyon dolara mal olacak bina Suudi Arabistan çölü boyunca uzanacak ve Empire State Binası'ndan daha uzun olacak aynı zamanda da çöl şehri Neom ile entegre olacak.

Çöl boyunca iki paralel aynalı bina

Projeye göre Mirror Line, 120 kilometrelik çölde, kıyı ve dağ manzarası boyunca birbirine paralel uzanan iki binadan oluşacak.

Payandalar üzerinde yükselecek

Projeye göre bina o kadar uzun şekilde tasarlandı ki, bu tasarımda dünyanın yuvarlaklığı göz ardı edilemeyerek devasa bina bloklarının payandalar üzerinde yükselmesine karar verildi.

Dağ sırası boyunca uzanacak

Wall Street Journal'da yayınlanan habere göre, proje tamamlandığında gökdelen bloğu Akabe Körfezi'nden bir dağ silsilesi boyunca 120 km boyunca uzanacak.

Altında hızlı tren bulunacak

Beş milyon kişinin yaşayacağı tahmin edilen gökdelenin altında bir uçtan diğerine 20 dakika içinde seyahat etmeyi sağlayacak bir de hızlı tren hattı bulunacak.

Dikey tarım yapılacak

Ayrıca yenilenebilir enerji ile çalışması planlanan bina, dikey tarım alanına, hızlı tren dahil olmak üzere bitki örtüsüne sahip olacak ve binlerce istihdam yaratacak.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Camdan devasa bir sera. veliaht prens yapay ortamda doğal besin üretecek galiba.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    vahhabi planı israilin dibinde 1trilyon dolar para yatıracak sonra göstermelik bir sorun çıkacak tamamen israilin kontrolüne geçecek
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman diye geçinen dinsiz imansız Allah tan korkmaz esfeli sefilin bunlar işte. Rabbim sizin cehennemdeki feryatlarınızı duymayı nasip etsin inşallah.
    Cevapla
  • Conibravo 1 yıl önce Şikayet Et
    Beddua değil dua edelim,hidayet nasip olsun İnşaALLAH , kimse cehenneme girmesini cennet hepimize yeter
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Bill Gates'in kurduğu bir enerji santralı 4 milyar dolar ediyormuş, yani 1 trilyon dolarla 250 tane enerji santralı kurulur. Allah kimseyi azdırmasın diyorum sadece.
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Faydası / geliri ne olacakmış bunun? Buna 'proje' diyorlarsa, muhakkak bir geliri de vardır. Gelirleri giderlerinden fazla olur normalda. Ama bu böyle değilse, proje olarak tanımlanamaz, eğlencedir o zaman. Para yakma, zaman harcama gibi bir şey.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak