NASA tüm gerçeği yayımladı: İşte kuraklığın bilançosu!

Meksika’da kuraklık ve su sorunu ciddi boyutlara ulaşırken, NASA uzaydan çektiği fotoğraflar ile ülkede yaşanan kuraklığı gözler önüne serdi.

NASA tüm gerçeği yayımladı: İşte kuraklığın bilançosu!
NASA tüm gerçeği yayımladı: İşte kuraklığın bilançosu!
GİRİŞ 25.07.2022 07:30 GÜNCELLEME 25.07.2022 07:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzaydan çektiği fotoğraflar ile Meksika’daki kuraklık ve su sorununu gözler önüne serdi.

Meksika’nın kuzeyinde bulunan Nuevo Leon eyaletindeki Cerro Prieto Barajı'na ait 20 Temmuz 2015 ve 7 Temmuz 2022 tarihlerinde çekilen uydu fotoğrafları barajdaki su seviyesinin şimdiye kadar ki en düşük seviyeye indiğini gösterdi. NASA, son yıllarda Meksika’da yaşanan kuraklığın şu anda 21 milyondan fazla insanı olumsuz etkilediğini bildirdi.

Meksika’daki kuraklığın en çok ABD sınırındaki kuzey eyaletleri olan Chihuahua, Coahuila ve Nuevo Leon’da etkisini gösterdiğine vurgu yapan NASA, Nuevo Leon eyaletinin başkenti olan ve su ihtiyacını yok olmaya yüz tutmuş Cerro Prieto Barajı’ndan sağlayan Monterrey şehrinde susuzluk sebebiyle tarım, sanayi ve turizm sektörlerinin büyük darbe aldığını belirtti. Monterrey şehri metropol bölgesi 5 milyon 341 binin üzerindeki nüfusuyla Meksika’nın ikinci büyük metropol bölgesi konumunda yer alıyor.

NASA’nın Cerro Prieto Barajı’na ait uydu fotoğraflarını paylaşmasını ardından açıklama yapan Nuevo Leon Eyaleti Valisi Samuel Garcia, sorunların eski valinin yolsuzlukları sebebiyle yaşandığını öne sürdü. Ülkede yağmur mevsiminin başlamasına rağmen bölgeye yeterli yağışın olmaması, su ve kuraklık sorununun çözümü konusunda ümitsizliğe neden oluyor.

 

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Düzen bozuk Allah ta bozsun inşallah, aptal insan suya muhtaç su beleş, benzine hiç ihtiyacı yok bir dünya para ödüyor aptal, dünyanın içine ettiğide cabasi...
    Cevapla
  • Bence 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada, Allah'ımıza isyan çığ gibi büyürken Cennet huzuru beklemek ahmaklıktan öteye geçer.
    Cevapla
  • vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakinda su benzin fiyatina denk gelir.
    Cevapla
  • Utgur 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede de durum aynı , Allah bir beldede fuhşiyat artarsa suyu çeker der peygamber sav, üniversite kurarak geliştirdiğimizi sandığımız toplumda hiç ahlak dersi verilmiyor sonra parklar,bahçeler,nehir kenarları,okullar fuhşiyata kağı açacak yerlere dönüşüyor.
    Cevapla
  • VBFR 1 yıl önce Şikayet Et
    Suyun kaynağı ağaçtır.. Sizler devasa ormanları yok ederseniz. Böyle olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte dolar, enflasyon ve faiz tahmini...
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü