ABD'den İstanbul'daki tahıl anlaşmasına destek! Her ihtimale karşı B planı hazırlanıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna tahılının güvenli sevkiyatı için İstanbul'da imzalanan anlaşmaya her türlü desteği vereceklerini belirtti. Öte yandan ABD, anlaşmanın çökmesi durumunda devreye alacağı B planı üzerinde çalışmaya başladı.

GİRİŞ 26.07.2022 01:56 GÜNCELLEME 26.07.2022 09:14
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında Ukrayna tahılının güvenli sevkiyatı için imzalanan anlaşmaya her türlü desteği vereceklerini, tahılın en etkili şekilde Karadeniz limanlarından sevk edilebileceğini söyledi:

"BM'ye, Türk müttefiklerimize her türlü desteği vereceğiz çünkü bu tahılın dünya piyasasına ulaşmasının önemini biliyoruz. Bu anlaşmanın sonuçlandırılmasında aracılık eden Başkan Zelenskiy, Ukrayna hükümeti, BM Genel Sekreteri ve Türk müttefiklerimizle yakın koordinasyon içindeyiz."

HER İHTİMALE KARŞI B PLANI

Öte yandan Amerikan CNN televizyonuna konuşan ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Yöneticisi Samantha Power, ABD'li yetkililerin, Ukraynalı muhataplarıyla anlaşmanın çökmesi durumunda tahıl ürünlerinin dışarıya çıkarılması için bir B planı üzerinde çalıştığını belirtti:

"B planı kara yolları, demir yolları ve nehir yollarını içeriyor. Mavnaların gönderilmesi, ihracatın hızlı şekilde çıkışı için Ukrayna demir yollarının Avrupa'dakilerle uyumluluğu bakımından yeniden ayarlanmasını da içeriyor."

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 119
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    aşağılık beşyüzlü abd uzak dur
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir işin içine abd giriyorsa, bilinki diğer her şey bozulur. Kendi çıkarı ve diğerlerinin zararı için her şey yapılır
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye DİKKAT: , A planını bozmaya çalışır, B planını kendileri yaptıysa MENFAATLERİ için her haltı yaparlar AMAN DİKKAT...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'ya silah ve NATO yalanlarıyla savaşa sokup sonrada yüzüstü bırakan bu şeytan,o tahinli sadece kendi hesabına geçirmek için yine sabotaj ve şeytanlık peşinde.
    Cevapla
  • Feridun 1 yıl önce Şikayet Et
    A planın içinde abd yok çünkü neden dünyada onlarsız bişey yapılamaz kafası illa müdahil olup kaos çıkarmak ve bundan yararlanmak A planının yürümemesi için ellerinden geleni yapacaklarki B planı yani kendi işlerine gelem plan uygulansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde