Rusya duyurdu: Tahıl Koordinasyon Merkezi İstanbul'da faaliyete geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, Müşterek Tahıl Koordinasyon Merkezi'nin İstanbul'da faaliyete geçtiğini duyurdu.

GİRİŞ 26.07.2022 13:56 GÜNCELLEME 26.07.2022 17:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı, Müşterek Tahıl Koordinasyon Merkezi'nin İstanbul'da faaliyete geçtiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı. 

RUSYA ASKERİ HEYETİ İSTANBUL'A GÖNDERDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna limanlarından tahıl çıkarılması konusunda Müşterek Koordinasyon Merkezi’nde çalışmak üzere Rus askeri heyetin İstanbul’a gittiğini duyurdu.

Tuğamiral Eduard Luyik başkanlığında bir uzman heyetin bugün İstanbul’da olacağı ve dörtlü formatta çalışmaya başlayacağı kaydedilen açıklamada, “Müşterek Koordinasyon Merkezi’ndeki Rus uzmanların ana görevi, girişimin pratik uygulama aşamasına girmesi için gerekli tüm sorunları hızlı bir şekilde çözmek olacak.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Rus heyetinin faaliyetlerinin Rusya Savunma Bakanlığının özel kontrolü altında olduğuna dikkat çekildi.

KAYNAK: REUTERS, AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • m. a 1 yıl önce Şikayet Et
    tahıl gemisi diye haarp yüklü gemiyi gecirmesinler arayın iyice
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    KEMAL, BEN DE CHP PARTİ BİN ASININ KORiDORUNDA HER GÜN YÜRÜYORUM NE VAR BUNDA, BAŞKANIM, BAŞKAN IM, O TAHIL KORİDORU EFEN DİM, OLSUN BEN ORDA DA YÜ RÜRÜM.
    Cevapla
  • yasin oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    bu iki ulke savasmiyor.rusya Ukrayna yi alamazmi sizce.ellerindeki tahil ve dogalgaz ile kendi paralarini satis alis işi yapacaklar.afrika Ukrayna ve Rusya ya turkiye avrupaya
    Cevapla
  • 4 Abdullah 4 1 yıl önce Şikayet Et
    el makum,yoksa abd elini ovuşturuyor hepsi aynı minnoş o ayrı.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'tan 6+pkk yok yönetimde yoksa afrikasıda aç diğer müslümanlarda aç kalırdı, nedenini soranlar 1990 ların istanbulu ve ssk yı araştırsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı