Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Ukrayna'dan tahıl çıkarılması konusunda Müşterek Koordinasyon Merkezinin kurulmasındaki çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

GİRİŞ 26.07.2022 22:47 GÜNCELLEME 27.07.2022 10:16
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Kirby, ABD dış politikasındaki gelişmelere ilişkin Zoom üzerinden Beyaz Saray muhabirlerine brifing verdi.

Rusya'nın İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezinin çalışmaya başladığına ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Kirby, "Müşterek Koordinasyon Merkezinin hayata geçirildiğine ilişkin haberleri gördük. Bu haberi memnuniyetle karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

Kirby, söz konusu merkezde sadece BM'nin değil, Ukrayna, Rusya ve Türkiye'nin de temsilcileri olacağını belirterek, burada yapılacak işlerin yolunda gitmesinin önemine işaret etti.

İstanbul'da imzalanan tarihi 'Tahıl Koridoru' anlaşması dünya basınında!İstanbul'da imzalanan tarihi 'Tahıl Koridoru' anlaşması dünya basınında!

Dünya 'Tahıl Koridoru Anlaşması'nı konuşuyor! Fiyatı İstanbul'da belirlenecekDünya 'Tahıl Koridoru Anlaşması'nı konuşuyor! Fiyatı İstanbul'da belirlenecek

"MÜŞTEREK KOORDİNASYON MERKEZİNİN İŞ BAŞI YAPMASINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

Merkezin 20 milyon ton tahıl sevkiyatında kullanılabileceğini belirten Kirby, "Müşterek Koordinasyon Merkezinin iş başı yapmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. (İstanbul'da yapılan) Anlaşmanın tüm taraflarının bu şartları yerine getirmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kirby, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi'yi ziyaret edeceğine ilişkin basında çıkan haberlere de değinerek, "Bu ziyaretin kapsamının değerlendirmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bırakıyoruz. Türkiye ve Rusya'nın ikili ilişkileri var. Türkiye, Müşterek Koordinasyon Merkezinin hayata geçmesi konusunun içinde." dedi.

Tahıl koridoru için tarihi imza atıldı: Denetimler İstanbul'dan yapılacakTahıl koridoru için tarihi imza atıldı: Denetimler İstanbul'dan yapılacak

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MÜTEŞEKKİRİZ

ABD ve Türkiye'nin birçok konuda iletişim halinde olduğunu aktaran Kirby, "BM Genel Sekreteri'nin (Antonio Guterres) yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Müşterek Koordinasyon Merkezinin hayata geçmesi konusundaki çabalarından dolayı müteşekkiriz. Bunun kolay bir iş olmadığını biliyoruz, bu konuda çok çalıştılar. Şimdi bu çabalar meyvelerini verecek. BM ve Türkiye hükümetinin bu konudaki liderliğini övüyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Muhammed Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis ABD İsrail kardes ülke diyorsa kardeş ulkedir. Nokta..bittiii.vardir bildiği
    Cevapla
  • Regaip 1 yıl önce Şikayet Et
    Ooo gene kocaman yıldızlı bir teşekkür almışız. Gene dünyanın pisliğini temizlemek bize düştü. Ben reisin yerinde olsam kendi vatandasimin rızkını alirim gerisini çekilir köşemde izlerim onların yaptığı gibi.
    Cevapla
  • maremer 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlardan farkımız ne olacak o zaman ?
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ZİRAATÇİLER. ALOOOO Uyanin, ukrayna ve rus gübrelerinden alabileceğiniz kadar alın, gelecek senenun ihtiyacını simdiden ALIN. Ziraat odalari, koop. Baskanlari Aloop uyuma, İcislerinden izin al, depo göster ve uyelerinin ihtiyacı kadar gübreni depola.. koordinasyon merkezi üzerinden ureticiler ile görüş, Liman teslimi anlaşmanı bağla, Başını serin ayağını sıcak tutt.
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    abd boş teşekkür etmez...dikkat edilmeli başımıza çorap örmeyeler...
    Cevapla
  • songül 1 yıl önce Şikayet Et
    abd yi ve ab ülkelerini ı lanetliyorum...ukrayna Rusya savaşına destek verip dünya barışını baltaladıkları için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil