Trump'tan flaş özeleştiri: ABD’ye kelimenin tam anlamıyla diz çöktürüldü

Trump, başkanlık görevinin sona ermesinin ardından ilk kez geldiği başkent Wahington DC’de katıldığı bir konferansta, artan enflasyon ve enerji fiyatlarına dikkat çekerek ABD’nin "kelimenin tam anlamıyla diz çöktürüldüğünü" ifade etti.

GİRİŞ 27.07.2022 02:01 GÜNCELLEME 27.07.2022 09:24
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, başkanlık görevinin sona ermesinin ardından yaklaşık 2 yılın ardından ilk kez başkent Wahington DC’ye geldi. Beyaz Saray’da görevli eski danışmanlarından bazılarının kurduğu düşünce kuruluşu America First Policy Institute tarafından düzenlenen America First Agenda Summit’e katılan Trump, zirvenin açılış konuşmasını yaptı. Trump, sahneye Lee Greenwood'un "God Bless the USA" şarkısı ile çıkarken, kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı ve “ABD, ABD” sloganları ile karşılandı.

''ABD'YE KELİMENİN TAM ANLAMIYLA DİZ ÇÖKTÜRÜLDÜ''

Konuşmasında kendi yönetiminin yaptığı işlere değinen Trump, başkan olduğu dönemde ABD'nin "kimsenin daha önce görmediği" gibi gelişen bir ekonomiye, en güçlü ve en güvenli güney sınırına, enerji egemenliğine, düşük benzin fiyatlarına ve enflasyona sahip olduğunu ifade etti. Kendi yönetimi zamanında ABD’ye dünya çapında "çok saygı duyulduğunu" aktaran Trump, aileleri ve işçileri ilk sıraya koyarak "Amerika'yı yeniden harika yaptık" dedi.

ABD’nin "kelimenin tam anlamıyla diz çöktürüldüğünü" ifade eden Trump, ABD şehirlerini "gerçek savaş bölgeleri" olarak nitelendirerek, suçluların demokratik yönetim altındaki şehirlerde ve eyaletlerde saltanat kurduğunu öne sürdü. "Böyle bir dönem hiç olmadı" ifadelerini kullanan Trump, sokaktaki şiddete, evsizliğe ve ebeveynleri çocuklarının okula giderken ve okuldan dönerken vurulacağından endişe ettiğine dikkat çekti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 42
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmu$ birazda diz cökün tabiki cok daha iyisi tarihte yok olmu$ ülkeler gibi ALLAH sizi o atlantik sularina gösün yok olun AMIIINN..
    Cevapla
  • memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekisine.
    Cevapla
  • Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    tramp beg uyan istersen,savaşa harcadığın trilyon dolarları açlık için harcarsan toplumsal barış yeniden gelecektir sanırım.. artık teknolojik atılımlarla insanlar her şeyi anlamaya çalışmak taşır anladın mı...
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Trump' un Bilançosu ABD siyaseti için pekte parlak değildi! ABD iç siyaset olarak deregulatIion=deregülasyon ve dış siyaset te Abraham Accord hariç pek fazla başarısı görülmedi! Abraham Accord damadı Sayın Jared Kushner ve Sayın Mike Pompeo sayesinde başardı! Sayın Biden Hükümeti bu Trumpun vaatlerine ilk 300 günde başardı! Republican party içinde Trumptan çok fazla yetenekli siyasetçiler mevcut Sayın; Mike Pompeo, Ron Desantis, Marco Rubio vesaire gibi.. Sayın Merhum Ronald Reagan akıllı siyaseti komunist SSCB birliğine bitirmeye başardı! Donald Trumpun politikası az kalsa ABD yi ve ABD Dolları ve ABD hegomonyasını bittirecekti komunist Çini tek başına hegomon ve süper güç yapacaktı!
    Cevapla
  • Yorgun 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyi günleriniz Müslüman düşmanları sizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı