Ay'a ayak basan ikinci astronotun ceketi 2,8 milyon dolara satıldı

Ay'a ayak basan ikinci astronot Buzz Aldrin'in Apollo 11 görevinde giydiği ceket, New York'taki bir müzayede de de 2,8 milyon dolara alıcı buldu.

Ay'a ayak basan ikinci astronotun ceketi 2,8 milyon dolara satıldı
Ay'a ayak basan ikinci astronotun ceketi 2,8 milyon dolara satıldı
GİRİŞ 27.07.2022 23:23 GÜNCELLEME 28.07.2022 01:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BBC'nin haberine göre, üzerinde ABD bayrağı ve NASA logosu bulunan ceket, İngiliz merkezli müzayede şirketi Sotheby tarafından satıldı.

Böylelikle, ceket New York'taki bir müzayedede satılan en değerli Amerikan uzay eseri oldu.

Sotheby yetkilileri, ceketin kimliği belirsiz bir teklif sahibine gitmeden önce fiyat belirleme aşamasının 10 dakika sürdüğünü belirtti.

Ceketin 2,8 milyon dolara satılma anını dünyanın dört bir yanından 650 milyon kişinin izlediği bildirildi.

Aldrin'in Apollo 11'in kumanda modülü Columbia'da giydiği, ateşe dayanıklı bir malzemeden üretilen bu ceket, 1969 uzay görevinden satılan tek kıyafet.

Müzayedede, içinde bozuk bir devre kesici anahtar ve siyah keçeli kalemin de bulunduğu 92 yaşındaki astronota ait toplam 69 kişisel eşya sergilendi. Kişisel koleksiyondaki parçalar toplam 8,2 milyon dolara satıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Muhammed Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    lan arkadas nekadar cok gerizekali var benimde eski ceketim var almazlarmi ispanya fransa almanya türkiye görmüs ceket acaba para etmezmi
    Cevapla
  • CEDDİ OSMANLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Aya hiç gitmediler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!