Eski MOSSAD Başkanı: Erdoğan'ın amacı Osmanlı'yı diriltmek

İsrail İstihbarat Teşkilatı MOSSAD'ın Eski Başkanı General Danny Yatom, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi süper güç olarak gördüğünü, amacının da Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden canlandırmak olduğunu söyledi.

Eski MOSSAD Başkanı: Erdoğan'ın amacı Osmanlı'yı diriltmek
Eski MOSSAD Başkanı: Erdoğan'ın amacı Osmanlı'yı diriltmek
GİRİŞ 28.07.2022 10:59 GÜNCELLEME 28.07.2022 11:24
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

İsrail İstihbarat Teşkilatı MOSSAD'ı uzun yıllar yöneten, İsrail ordusu ve istihbaratı için 42 yıl boyunca birçok görev üstlenen General Danny Yatom, Yunan gazetesi Kathimerini'ye konuştu.

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili değerlendirmelerde bulunan İsrailli isim, şu açıklamalarda bulundu:

"ERDOĞAN TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN EN BÜYÜK GÜÇLERİNDEN BİRİ OLARAK GÖRÜYOR"

"Erdoğan'ın düşüncelerini okumak zor ama bence genç bir öğrenci ve politikacı olduğundan beri hayali Osmanlı İmparatorluğu'nu geri getirmek. Erdoğan, Batılı ülkelerin Türkiye'ye gerektiği gibi davranmadığı kanısında. Çünkü O (Erdoğan) Türkiye'nin dünyanın en büyük güçlerinden biri olduğunu düşünüyor.

"BENCE ERDOĞAN GÜÇSÜZ HİSSEDİYOR"

Bence Erdoğan güçsüz hissediyor. 2023'te tekrar cumhurbaşkanı seçilememekten endişe ediyor ve siyasi güç elde etmek için yaklaşımını değiştirmek istiyor. Bu sebeple İsrail'le yakınlaşmaya başladı. 15 yılda ilk kez Türkiye Dışişleri Bakanı İsrail'i ziyaret etti, bizim cumhurbaşkanımız da Türkiye'ye gitti. İlişkiler yumuşuyor. Türkiye'nin dünyadaki algısı pozitif yönde değişecektir.

"ERDOĞAN'IN AMACI OSMANLI'YI YENİDEN CANLANDIRMAK"

İran Dışişleri Bakanı da Türkiye'yi ziyaret etti. Ancak Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerde gerilim yok değil. Sonuç olarak, Erdoğan'ın amacı Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden canlandırmak."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 102
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı ölmedi ki yeniden dirilsin, sadece ismi değişti
    Cevapla
  • Mehter 1 yıl önce Şikayet Et
    Miço sen kendi işine bak RTE
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı çökecek 100 yıl sonra 10 Osmanlı gücünde gelecek bu olacak inşallah külü irade
    Cevapla
  • Adanalı. 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkun korkun RTE osmanlıyı canlandıracak,bundan kuşkunuz olmasın korkunuz RTE.dan sionist ler.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Fena mı , Küllerinden bir Ejder doğuyor . Dünyevi hevesleri ile kavrulurken arada bir Ejder ateşinden nasiplensinler , Ahiret'e hazırlık olur .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Son Dakika: Beştepe'deki sürpriz görüşme sona erdi!