Miçotakis: Erdoğan, Neo-Osmanlı emelleri yerine ekonomiyi canlandırsın

Türkiye'ye karşı provotakif açıklamalar yapmaya devam eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Bence Erdoğan, Neo-Osmanlı emellerini bırakıp Türk ekonomisini canlandırmaya çalışmalı" dedi.

GİRİŞ 29.07.2022 09:55 GÜNCELLEME 30.07.2022 06:17
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Amerikan televizyonu CNN International'e mülakat verdi.

Julia Chatterley'in sunduğu programa bağlanan Miçotakis, Türkiye'yi hedef alan ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı; Neo-Osmanlı revizyonistçiliğiyle suçlayan Yunan Başbakan, NATO ve AB'nin bölgede yeni bir istikrarsızlık istemeyeceğini kaydetti.

"BENCE ERDOĞAN, ÖNCE TÜRK EKONOMİSİNİ CANLANDIRMALI"

Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı sorumlu davrandığını ve Yunan-Türk ilişkilerinin tek çerçevesinin uluslararası hukuk olduğunu belirten Miçotakis, "Son aylarda Türkiye'den gelen ciddi zorluklarla karşı karşıyayız. Bence Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neo-Osmanlı emellerini ön plana çıkarmaya çalışmak yerine, Türk ekonomisini canlandırmaya çalışsaydı; vatandaşlarına bir iyilik yapmış olurdu. Her halükarda ulusal egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı savunacağım, bu pazarlık konusu değil" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den Miçotakis'in Erdoğan'la ilgili sözlerine tepkiAK Parti'den Miçotakis'in Erdoğan'la ilgili sözlerine tepki

GERİLİMİ ARTAN TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİ

Diyalog zeminin oluşmasından sonra Yunan tarafının hamleleriyle Türkiye-Yunanistan hattında gerilim yeniden artmıştı. Miçotakis'in ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alması ve F-16 tedarikinin engellenmesi için lobi çalışması yürütmesi; Ankara'yı kızdırmıştı. Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı için "Artık benim için Miçotakis diye biri yok" derken, Miçotakis ise; "İletişimi kesen taraf biz olmayacağız" cevabını vermişti.

Daha sonra iki ülke başkentleri arasında gerilim; karşılıklı açıklamalarla zirveye çıkmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 209
  • Erkan Kigilcim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan adaları sen silahlandir .kafana göre haritalar çizip isgal senaryoları kur. Orda burda Türkiye'yi şikayet et. Silah satmayın uçak satmayın diye yalvar .sonra Türkiye tarafı suçlu de lan oğlum senin kafanın için de nasıl bı lop et var acaba . Buna kim inanır . Sen bizim ekonomiyi bosverde Türkiye korkusu ile aldığın silahları uçakları nasıl ödeyeceksin onu dusun
    Cevapla
  • Ulubatlı hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi çöplüğüne bakkkkk sirtakii yappppp micoooooooo.akilli ol reise laf sallama . ziyaret e getirtme bizi.kasintin hat saf tada çünkü
    Cevapla
  • Gürkan Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Borç batağının içine girmiş, Avrupanın yardımı olmasa ekonomisi batık dilenci miço, ekonomi tavsiyesinde bulunmuş!
    Cevapla
  • Türkoğlu Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Açlıktan nefesiniz kokuyor. Almanya olmasa yiyecek ekmeğiniz yok. At sineği gibi yapışmışsınız Avrupa’nın dötüne. Kalkmışsın TÜRKİYE’YE laf söylüyorsun. Çok komiksiniz. Dişimizin kavuğunda kalırsınız Dikkat et bir sabah kahvaltıyı Atina da yaparız. Kendine gel.
    Cevapla
  • Yedikuleli Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke dediği gibi olsa Osmanlı imparatorluğunun küllerinden yeniden doğmasını bekleyen balkanlardan Afrika ve Arap ülkelerine kadar çok insan var gözü yaşlı. Sen git Osmanlı gelsin.!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!