AK Parti'den Miçotakis'in Erdoğan'la ilgili sözlerine tepki

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Çelik, Miçotakis'in "Kendi hukuksuz siyasetlerini örtmek istediğini" söyledi.

AK Parti'den Miçotakis'in Erdoğan'la ilgili sözlerine tepki
AK Parti'den Miçotakis'in Erdoğan'la ilgili sözlerine tepki
GİRİŞ 29.07.2022 16:55 GÜNCELLEME 29.07.2022 17:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Miçotakis'in Erdoğan'ı hedef almasını kınadıklarını belirten Çelik, "Türkiye’nin 'yeni Osmanlıcı revizyonist fantezileri canlandırmak' peşinde olduğunu söylemesi, kendi hukuksuz siyasetlerini örtmek için kullandığı bir sözdür" ifadelerini kullandı.

Miçotakis: Erdoğan, Neo-Osmanlı emelleri yerine ekonomiyi canlandırsınMiçotakis: Erdoğan, Neo-Osmanlı emelleri yerine ekonomiyi canlandırsın

Çelik, sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı: 

"Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in  bir kez daha Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almasını kınıyoruz.  Miçotakis’in Türkiye’nin "yeni Osmanlıcı revizyonist fantezileri canlandırmak” peşinde olduğunu söylemesi, kendi hukuksuz siyasetlerini örtmek için kullandığı bir sözdür.

Yayılmacı ve saldırgan politikayı Miçotakis takip etmektedir. Miçotakis, maksimalist Doğu Akdeniz politikası ile bölge barış ve istikrarını tehdit etmektedir.

Miçotakis, yüz ölçümü 10 kilometrekare olan, Anadolu'ya 2 kilometre, Yunan ana karasına ise 580 kilometre uzaklıkta olan bir adanın 40 bin kilometrekare genişliğinde kıta sahanlığı olduğu tezini savunmaktadır. Saldırgan ve yayılmacı politika budur.

Meis Adası’nın kendisinden 4 bin kat daha fazla deniz alanına sahip olduğu iddiası uluslararası hukuka aykırıdır. Böyle fantastik bir iddiası olan Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in “yayılmacılık” iddiasıyla Sn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alması ise trajikomiktir

Yunanistan’ın birkaç milyar euroluk borcunu dahi ödemekte zorlanan Miçotakis yönetiminin, ülkesinin silahlanma bütçesini 5 kat artırması Yunanistan’ın barışçıl amaçlara sahip olmayıp Doğu Akdeniz’de saldırgan siyaset takip ettiğini tüm dünyaya göstermektedir.

Yunan muhalefeti, ülkenin yabancı ülkelerin askeri üssüne dönüştüğü gerçeğine dikkat çekmektedir. 

Miçotakis’e mesajımız, Türk diplomasisinden kaçıp ülkesini 3. devletlerin garnizonuna çevirmesinin Yunanistan’ın hiçbir sorununu çözmeyeceğini görmesidir."

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Muammer Akbas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne bugün 200.bin euro.havale etsen örnek veriyorum 7000.euro havale üçreti vereceksin hangi bankadan havale yaparsan yap havale üçreti direk Ziraat bankası TSK.Mehmetçik Vakfına gidiyor ozaman ne Sırp korkusu olur ne ceza korkusu olur paran eksiksiz Türkiyemizden çekersin bazı kesimler var ben uyanığım diyor ama Sırp senden daha uyanık bulgar senden daha uyanık bukadar uyarı yeter anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az selamlar saygılar hayırlı geceler hayırlı hafta sonları
    Cevapla
  • Muammer Akbas 1 yıl önce Şikayet Et
    Selamünaleyküm hayırlı geceler miçotakis ve Zelensky çok gitmeyecekler boyunları kopacak ama kim tarafından olacağını kendileri iyi biliyorlar Zelensky Erdoğandan medet bekliyor miçotakiste Almanyadan medet bekliyor Onkel Putinde tam gaz devam ediyor Zelenskynin boynu iki dört kopacak ve miçotakisinde içindeki holiganlar tarafından dün alman sarı çiyanı aldı ağzının payını bakanımızın karşısında aynı bir kırmızı domates gibi kızıl bozul oldu ama alman ne anlar laftan
    Cevapla
  • Önemsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı diye bı devlet yok Türkiye hepinize yeter miço
    Cevapla
  • 4 Abdullah 4 1 yıl önce Şikayet Et
    ula senin kalıbın neki ahk kesiyon,senin kalıbın ekrem git inla kaşık tut.seni sever
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanın işi gücü iftira atmak. Fitne fesat çıkarmak.Neo Osmanlı da nerden çıktı.Rabbim bizleri şeytanın şerrinden,şeytanlaşmış insanların şerrinden korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!