Pakistan'da 'İmran Han'ın partisi kriket üzerinden fon aldı' iddiası

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi (PTI) partisinin, İngiltere'de düzenlenen kriket turnuvası aracılığıyla 2,12 milyon dolar fon aldığı iddia edildi.

Pakistan'da 'İmran Han'ın partisi kriket üzerinden fon aldı' iddiası
Pakistan'da 'İmran Han'ın partisi kriket üzerinden fon aldı' iddiası
GİRİŞ 29.07.2022 15:12 GÜNCELLEME 29.07.2022 15:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İngiliz Financial Times gazetesi, Dubai merkezli The Abraaj Group isimli şirketin kurucusu Pakistanlı iş insanı Arif Mesud Nakvi'nin 2010-2012'de İngiltere'de düzenlediği kriket turnuvasında toplanan bağışların, Pakistan Eski Başbakanı İmran Han'ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi'ne (PTI) aktarıldığını belirtti.

Gazetenin haberinde, Nakvi'nin 2010-2012'de İngiltere'de kriket turnuvası düzenlediği ve katılımcılardan hayırseverlik çalışmaları adı altında 2 bin-2 bin 500 avro para istediği belirtildi.

Burada toplanan paraların Nakvi'nin Cayman Adaları'nda kayıtlı Wootton Cricket şirketine aktarıldığı ve bunlar arasında 2 milyon avro bağış yapan Birleşik Arap Emirlikleri kraliyet ailesine mensup bir bakanın da bulunduğu aktarıldı.

Toplanan paraların 28 Şubat-30 Mayıs 2013'te Wootton Cricket şirketi hesabından PTI'ya 3 seferde transfer edildiği ve toplamının 2,12 milyon dolar olduğu iddia edildi.

Han'ın 2013 genel seçimi öncesinde önemli miktarda paraya ihtiyacı olduğu ve Nakvi'nin Pakistanlı iş insanlarıyla PTI için para bulma konusunda yakın çalıştığı belirtildi. 

İMRAN HAN'DAN "HABERİMİZ YOK" AÇIKLAMASI

Han ise gazeteye verdiği cevapta Abraaj Group'un Wootton Cricket aracılığıyla kendilerine fon aktardıklarını bilmediğini ve BAE merkezli fondan kendisinin ve partisinin haberi olmadığını ifade etti.

Söz konusu gelişme, koalisyon hükümetinin PTI'nın yabancı kaynaklarına ilişkin 2014'ten bu yana süren davanın sonuçlandırılması çağrılarının ardından ortaya çıktı.

Pakistan’da siyasi partilerin yabancı şirket ve bireylerden fon alması yasak.

DAVA 2014'TEN BERİ SÜRÜYOR

PTI'nın yabancı kaynaklarına ilişkin dava 2014'ten bu yana sürüyor.

Bu kapsamda, Mart 2018'de PTI’nın yurt dışı kaynaklarının incelenmesi için Seçim Komisyonu bünyesinde İnceleme Komitesi oluşturulmuştu. İnceleme Komitesi, konuyla ilgili raporunu Seçim Komisyonuna Aralık 2021'de sunmuştu.

İktidardaki PTI'ya yönelik iddialar arasında yasa dışı finansman kaynakları, partinin yurt içi ve dışındaki banka hesaplarının gizlenmesi, kara para aklama ve Orta Doğu ülkelerinden yasa dışı bağışlar almak için PTI üyelerinin özel banka hesaplarının paravan olarak kullanılması yer alıyor.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 4
  • Goksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Klasik yahudi ayak oyunları ve iş yapacak olan hükümeti alaşağı ederek uydu hükümet kurma.
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanlar inandırıcı olsun diye kendileri üzerinden iftira atıyorlar imran hana asıl hırsız şahbaz hiç haber Yaptınız mı yada sisi için? İmran ın arkasındaki milyonları uzaklaştırmak direncini kırmak için Erdoğana attıkları gibi iftira atıyorlar ama yemez millet uyandı bikere
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Adnan menderese yapılanlar aklıma geldi İngiliz! Eğer sizden olsaydı şimdi yerinde oturuyordu imran, iftira olduğu aşikar..
    Cevapla
  • neuzubillah 1 yıl önce Şikayet Et
    uçakla altın külçeleri de kaçırmış mı iyice bi bakın hele.man adasında para da aklıyordur şimdi.yahu edep illa edep.bizde çürümüş olanı şimdi imran han a atıyorsunuz.çamur at izi kalsın.imran han adamdır adam.arslanlar gibi vatanında hakkını iddia ediyor halk da destek veriyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı