Imran Khan kefaletle serbest kaldı

Pakistan'ın eski Başbakanı Imran Khan, terör suçundan yargılandığı davada kefaletle serbest bırakıldı.

Imran Khan kefaletle serbest kaldı
Imran Khan kefaletle serbest kaldı
GİRİŞ 25.08.2022 12:50 GÜNCELLEME 25.08.2022 12:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pakistan'ın eski Başbakanı Imran Khan, başkent İslamabad'da düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşmada, güvenlik güçleri ve yargı üyelerini hedef almış, hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı.

Khan'ın avukatı Babar Awan, eski başbakanın kefaletle serbest bırakılmasını talep etmişti. Bugünkü duruşma için, başkent İslamabad'da sıkı güvenlik önlemleri alınırken, adliyeye giden tüm yollar dikenli tellerle kapatıldı.

Bugün görülen davada, Yargıç Raja Jawad Abbas Hassan, eski Başbakan Imran Khan aleyhinde yüz bin Rs (Hindistan rupisi) karşılığında kefalet talebini kabul ederek, 1 Eylül'e kadar tutuklanmaması kararını verdi. Khan'ın kefaleti 1 Eylül'deki duruşmada tekrardan gözden geçirilecek.

Khan, İslamabad'da düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşmada polisleri ve yargı üyelerini hedef alarak, polis ve yargının kendisine yakın isimleri tutuklayarak işkence yaptığını savunmuş, peşinden bu kurumlarda çalışanları "Size karşı harekete geçeceğiz, buna hazırlıklı olun" demişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir vatansever öyle bile olsa bu sözleri sarfetmez. Bu sözler çok tanıdık geliyor. umarız kardeşlerimizin sevgilerine layıktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!