Che'nin kızının ticari marka isyanı

Efsanevi komünist lider Che Guevara’nın ticari bir tema haline getirilmesi ailesini rahatsız etti. Che’nin kızı Aleida, babasının bir marka haline getirilmesine isyan etti.

Che'nin kızının ticari marka isyanı
Che'nin kızının ticari marka isyanı
GİRİŞ 08.06.2008 09:20 GÜNCELLEME 08.06.2008 09:20

Devrimci mücadelesiyle hâlâ ideolojik bir sembol olarak yaşamaya devam eden Che’nin kızı Aleida Guevara, babasının bir marka haline getirilmesinden rahatsız olduğunu söyledi. Guevara, babasının fotoğrafının ticari amaçlarla kullanılmasının, bazı ülkelerde zengin ve fakir arasındaki gerginliği daha da artırdığını belirterek “Kapitalizmi yıkmak için ölümüne savaşan bir adam İngiliz votkası, Fransız şarabı, İsveç telefonu satışında kullanılmamalı. Para değil saygı bekliyoruz” dedi.


LATİN AMERİKA DEVRİMİ’NİN SEMBOLÜ

KÜBA gerillalarının lideri olduktan sonra ‘Che’ lakabını alan Ernesto Guevara, Arjantin’de soylu bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Tıp okurken Latin Amerika’yı dolaştı. Fidel Castro’nun 1959’da diktatör Batista’yı devirmesine yardım etti. Diğer ülkelerdeki devrimci hareketlere katılmak üzere 1965’te Küba’dan ayrıldı. Bolivya’da bir devrim başlatmak isterken 1967’de yakalanarak kurşuna dizildi.

YORUMLAR 1
  • Metin Yazar 17 yıl önce Şikayet Et
    . Keşke gerçek Atatürkçüler de Che Guavera\'nın kızı kadar duyarlı olabilseler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Atlas Çağlayan’ın annesine tehdide 4 gözaltı
Endonezya'da 11 kişiyi taşıyan uçak sırra kadem basmıştı...Enkazı bulundu!