Zakheim: Erdoğan Nobel'e aday gösterilmeyi hak ediyor

Eski ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) müsteşarı Dov S. Zakheim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmeyi hak ettiğini belirtti.

Zakheim: Erdoğan Nobel'e aday gösterilmeyi hak ediyor
Zakheim: Erdoğan Nobel'e aday gösterilmeyi hak ediyor
GİRİŞ 30.07.2022 11:08 GÜNCELLEME 30.07.2022 12:22
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Zamanında ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bünyesinde müsteşar olarak görev yapan, şimdilerde Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nde Kıdemli Danışman ve Dış Politika Araştırma Enstitüsü'nde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dov S. Zakheim, Türkiye'nin diplomatik çabalarıyla imzanalan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı değerlendirdi.

Dov S. Zakheim

"Anlaşma tam manasıyla bir cankurtaran" ifadesini kullanan eski Pentagon müsteşarı, mutabakat çerçevesinde, İstanbul'da tüm süreci denetleyecek BM, Türk, Rus ve Ukraynalı personelden oluşan bir koordinasyon merkezinin kurulacağını da hatırlattı.

"BU ANLAŞMA BÜYÜK BİR ZAFER, EN AZINDAN ERDOĞAN NOBEL'E ADAY GÖSTERİLMELİ"

"Tahıl anlaşmasının Türkiye Cumhurbaşkanı için büyük bir zafer olduğuna şüphe yok. Erdoğan, İstanbul'da imzalanan anlaşmanın törenine gitti ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten büyük övgü aldı. Erdoğan'ın dış politikası saldırgan ve tutarsız olabilir, ancak anlaşmanın mümkün olmasının tek nedeni, savaşan iki tarafla iyi ilişkiler sürdürmeyi başarmasıydı. Erdoğan'ın otoriter iç siyaseti, liberal Norveç Nobel Komitesi tarafından dikkate alınması ihtimalini düşürüyor. Ancak Erdoğan, Nobel Barış Ödülü'ne en azından aday gösterilmeyi hak ediyor."

ERDOĞAN'IN DIŞ POLİTİKASINA ELEŞTİRİ DE GETİRDİ

Zakheim, The Hill için kaleme aldığı görüş yazısında; Rusya'dan alınan S-400 hava sistemi, Suriye'deki operasyonlar ve Orta Doğu'daki bazı politikaları sebebiyle Türkiye ve Erdoğan'a eleştiri de getirdi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 29
  • Klavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir işini yaptıracak yalıyor
    Cevapla
  • Halil koç 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisin ödülü gönlümüzde. Allahım ona uzun ömür versin
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan köpeğinin bu adamın büyüklüğünü görmesine istinaden bu kadar ülkesini yücelten bir adamı ülkemdeki yobazlar nasıl görmez terör partisi CHP gibi bir partiyi nasıl ATATURK partisi olarak adlandırılan ve bu insanlar buna nasıl inanırlar yazık zavallı olmak bu olsa gerek çevredeki ülkelere baksalar gerçeği görecekler ama nafile
    Cevapla
  • ismayil 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan tüm mazlum ülkelerin gercek dostluk payesini çoktan almıştır.BM nin dörtte üçü Erdoğana takdirlerini sunar her zaman...
    Cevapla
  • Habeş 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis şeytaların figurlarını kabul etmez Allah tarafında çoktan ödülenmiştir Halbuki fırsat bulsalar bir kaşık sudan Reisi boğdururlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi